Gyűlöletre uszítás miatt tesz feljelentést Győr polgármestere

Gyűlöletre uszítás és önkényuralmi jelkép használata miatt feljelentést tesz a győri polgármester egy honlap szerkesztője, üzemeltetője ellen, mivel a szélsőséges tartalmú lap első oldalán Győr város nevét és címerét használja - tudatta közleményében a város első embere, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP).

Az érintett honlap tartalma súlyosan sérti az emberi jogokat, az emberi méltóságot, faji alapon kíván megkülönböztetést tenni, amelyet az Alkotmány kiemelten nevesítve tílt -írja a közlemény. A polgármester elhatárolódik az önkormányzat nevében minden szélsőséges megnyilvánulástól és tiltakozik az ellen, hogy bárki, bármilyen célból jogosulatlanul használja Győr város nevét és címerét.    

- Győr önkormányzata semmilyen közösséget nem vállal fel a honlap szerkesztőivel, üzemeltetőivel - szögezi le Borkai Zsolt. Az ügy előzményéről Golubkovics Péter, a városháza kommunikációs vezetője elmondta: a polgármesterhez bejelentés érkezett, hogy a nemzeti szocializmus mozgalmához csatlakozásra hívó, közterületi hirdetőtáblára kiragasztott plakátokon hivatkozásként egy honlap címet szerepeltetnek, amelyre kattintva Győr nevével és címerével ellátott szélsőséges tartalmú honlap jelenik meg. A polgármester emlékeztetett arra, hogy a győri közgyűlés ez év januárjában határozatban határolódott el minden szélsőséges szervezet által képviselt eszmeiségtől, tevékenységtől és a városban nem kívánatosnak minősítette az ilyen magatartást tanúsító szervezeteket.

 (MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.