Pokol igenis létezik - Nyílt levél Semjén Zsoltnak

Nyílt levélben fordult Semjén Zsolthoz, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökéhez Birtalan Balázs, az Öt Kenyér Keresztény Közösség a Homoszexuálisokért mozgalom vezetője. Ebben "mint okleveles teológushoz" fordul, segítségét kérve egy logikai-erkölcsi probléma megoldásához, amelynek fókuszában a hazugság áll.

Birtalan levelében felidézi, hogy három éve személyes találkozót javasolt Semjénnek egy kettejük közötti, éles hangú levélváltást követően. Abban bízott, hogy "a melegek elleni rendszeres és nyilvános uszításaid mögött valójában nem rosszindulat vagy politikai számítás húzódik, hanem egyszerű tudatlanság".

E találkozón "nagyon gyorsan ki is derült, amit gyanítottam: valóban meglepően tájékozatlannak bizonyultál a homoszexualitás egész kérdéskörét illetően. Saját bevallásod szerint nem voltál például tisztában azzal, amit ma egy nyolcadikos gyerek is tud: hogy a homoszexualitás és a pedofília két különböző dolog. Amikor pedig hoztam az egyszeri meleg ember életéből néhány banális példát arra, hogy milyen jellegű kirekesztésekkel és konfliktushelyzetekkel kell szembenéznünk mindennapjainkban, jól láthatóan megrendültél. A melegek jogi helyzetével kapcsolatban fenntartottad véleményedet, hogy a ťházasságŤ szó le van foglalva a heteroszexuális párkapcsolat számára, de az általam hozott nyilvánvaló jogi egyenlőtlenségeken úgy háborodtál fel, ahogy az bármely demokratától elvárható. (...) Ott és akkor, a szemembe nézve ígérted meg, hogy egyértelműen támogatni fogod a melegek (beleértve a melegek párkapcsolatának) jogegyenlőségét" - idézi föl levelében Birtalan Balázs.

Birtalan kitér arra: a parlament tavaly - Semjén nemleges szavazata ellenére - megszavazta a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt, ugyanazon tartalommal, amelyről a KDNP elnöke korábban neki azt állította, hogy azzal egyetért. A KDNP most az AB-hez fordult, hogy semmisítse meg a kérdéses törvényt.

Birtalan Balázs következtetése - idézzük - "1. Saját álláspontod vonatkozásában a nyilvánosság előtt konzekvensen igazat mondtál (és mondasz) - ez esetben 2005-ben egyértelműen hazudtál nekem.

2. Barátom és én három éve azon privilegizált helyzetben voltunk, hogy egyedül nekünk tártad fel valós véleményedet. Ez esetben előtte és azóta hazudtál (illetve hazudsz) az egész országnak.

Logikailag harmadik lehetőség nincs. XVI. Benedek pápa nemrég erősítette meg a katolikus egyház tanítását arra nézve, hogy a pokol igenis létezik. Kedves Zsolt, kérlek, igazíts el: a két lehetőségből melyik a helytálló? Melyik miatt tervezel oda jutni?" - áll Birtalan levelében.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.