A Heti Válasz kiadója tagadja a Fidesznek adott 6,2 milliót

A Heti Válasz kiadója cáfolja a Népszava azon állítását, hogy 6,2 millió forintot kapott volna tőlük a Fidesz 2007-ben. Borókai Gábornak, a Heti Válasz lapigazgató-főszerkesztőjének keddi közleménye szerint "nem felel meg a valóságnak, hogy a Heti Válasz kiadójától 6,2 millió forintot kapott a Fidesz 2007-ben".

A Népszava keddi számában azt írta, hogy a Fidesz több mint kétmilliárd forintos adósságot görget maga előtt, ha pontosak a párt elmúlt négy évben közreadott beszámolói. A legnagyobb ellenzéki párt tavaly csaknem 400 millió forint hitelt vett fel, ami azonban jócskán elmarad a 2006-os 1,5 milliárdos banki kölcsön mögött - tették hozzá.

A párt anyagi helyzetén sokat lendített, hogy "újabb tízmillió forinttal gyarapította a Fidesz kasszáját egy titkos, jószívű adományozó". A pártnak visszatérően adakozók körébe egyedül egy kiadóvállalat nem illik: "a Heti Válasz kiadója 6,2 millióval támogatta a pártot" - hívta fel a figyelmet a Népszava kedden megjelent száma.

A Heti Válasz közleménye szerint a valóság az, hogy a lapkiadó az elmúlt évben az eladatlan hirdetési felületeiből értékesített "last minute áron és feltételekkel" többek között a polgári pártnak is. "A Fidesz az éves pénzügyi jelentésében a last minutes- és a listaár közötti értékkülönbséget tüntette fel". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.