Veres János: pénzért vett nyilatkozatok a Hír TV-ben

A Hír TV a múlt pénteken újabb felvételeket mutatott, amelyek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei falvakban történt állítólagos voksvásárlásokról szóltak.

A képsorokon a nyírbogáti, lungo dromos Tejfel László Tóth József néven hívta Tóth Viktort, Veres János pénzügyminiszter, nyírbátori országgyűlési képviselő kampányfőnökét és azt mondta: "járnak már Fidesz oldalról is kampányolni, úgyhogy jó lenne már valami..." A további felvételeken nyírmihálydi, mérki, hodászi cigányok beszélnek telefonon a Hír TV riporterével, aki Tóth Viktornak adta ki magát. A romák között volt, aki azt mondta: az MSZP-sek a 2006-os választásokon csomagokat osztottak, annak fejében, hogy rájuk szavazzanak.

Tegnap több, a felvételen megszólalót is megkerestünk. Valamennyien állították, hogy kaptak adományokat szavazataikért. Egyikük megjegyezte: az élelmiszer-utalványt elfogadta, de a Fideszre szavazott.

Veres János megkeresésünkre közölte: hazug tévével, hazug tévésekkel nem foglalkozom. Nem töltöm az időmet azzal, hogy pénzért vett nyilatkozatokra reagáljak. Ideje észrevenni, hogy rászedték a megszólalókat, akik bűncselekmény részeseivé váltak.

Veres utalt arra is, hogy 2002-ben a Simon Miklós fideszes jelölt körüli dolgokkal kapcsolatban több bírósági ítélet is megállapította a választás rendjének megsértését. Kijelentette: rágalmazásért be fogja perelni a Hír TV-t. Úgy fogalmazott: semmiféle csomagot nem osztottak a választás kapcsán, ám jelentős támogatást nyújtanak karitatív szervezeteknek. Van olyan adomány, amelynek elindítója ő, de a Máltai Szeretetszolgálaton, a református és a katolikus segélyszolgálaton keresztül jut el a rászorulókhoz.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.