Debreceni pályázat a helyi buszközlekedésre

A debreceni önkormányzat fideszes többségű közgyűlése arról döntött, hogy nyílt pályázatot ír ki a helyi autóbuszos személyszállítás üzemeltetésére. Ezt jelenleg az állami tulajdonban lévő Hajdú Volán Zrt. látja el.

A városvezetés szerint a megyei jogú városok között a Hajdú Volán tarifái a legmagasabbak, s javítani kell a szolgáltatás színvonalát is. Ha a pályázati eljárás eredményes lesz, akkor a város szerződést bont a Hajdú Volánnal. A pályázatok benyújtásának határideje idén július 31.

Az önkormányzat szigorú feltételeket szabott a leendő üzemeltetővel szemben. A nyertes csak GPS-alapú utastájékoztatási rendszerrel fölszerelt, környezetbarát, légkondicionált, alacsonypadlós, új járművekkel szállíthatja az utasokat. Mivel Kósa Lajos polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy a helyi buszközlekedést el tudná látni a jelenleg villamosokat és trolikat üzemeltető Debreceni Közlekedési Vállalat Zrt., sokak szerint a pályázat nyertese az önkormányzati cég lesz. A Hajdú Volán cégvezetése később kíván reagálni a történtekre.

Ha indulna, a Hajdú Volánnak jó esélye lenne a pályázat megnyerésére, hiszen helyben kiépített infrastruktúrája, irányítási rendszere van - mondta Ignácz László, a Szabolcs Volán Zrt. vezérigazgatója, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy benyújtanak-e pályázatot a "szomszédvár" tömegközlekedésének működtetésére. (Cs. K.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.