Karddal zsarolt a Fekete Sereg tagja

Szamurájkarddal akart egymillió forintot kicsikarni egy bátonyterenyei férfitól a 36 éves L. J., a Fekete Seregként ismert bűnbanda egyik tagja és társa. L. J.-t kommandósok fogták el a fővárosban, társát még keresik a rendőrök.

Némedi Gábor alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: állítólagos üzleti ügy rendezésére hívták a sértettet az egyik kis forgalmú helyen lévő, bátonyterenyei benzinkúthoz január 15-én este. Amint a férfi megérkezett, L. J. és társa bevitte a benzinkút shopjába. Azonnal ütlegelni kezdték, majd innen a lakására vitték, ahol a támadók addig verték, amíg át nem adott nekik százezer forintot. Ezt követően megígértették vele, hogy előteremt további 900 ezret, hogy jóvátegye egy korábbi - úgymond - árulását. A verőemberek szerint ugyanis a rendőrségnek ő adott információkat egy másik ügy felderítéséhez. A sértett, a 33 éves Sz. D. - akit vallomása szerint azzal fenyegettek, ha nem fizet, elvágják a torkát - a rendőrséghez fordult.

Némedi Gábor elmondta: Sz. D. többször volt már büntetve, támadóinak bűnlajstroma azonban az övénél terjedelmesebb. A forró nyomon, a Cserhát bevetési alegység kommandósainak segítségével szerda este egy rejtekhelyen elfogott L. J. ellen korábban már lopás, okirat-hamisítás, hivatalos személy elleni erőszak miatt folyt eljárás. A férfi 2007 májusában szabadult előzetes letartóztatásból, jelenleg három ügyben, egyebek közt emberölés előkészítésének kísérlete és egyéb más súlyos bűncselekmények miatt folyik ellene eljárás, amit most zsarolás alapos gyanújával fejeltek meg. A bűnügyi igazgató megerősítette: a férfi korábban a Fekete Seregként ismert bűnbanda egyik tagjaként került a látókörükbe, szabadlábra helyezéséről a Fővárosi Bíróság döntött. A férfit jelenleg őrizetben tartják, társát még keresik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.