Vegasba be sem tehetné a lábát a pókerbajnok

Egy norvég kislánynak nem adta kölcsön anyja a hitelkártyáját, hogy az interneten játsszon. Erre gyakorolt pár évet, és nyert egymillió fontot.

"Egyszerre elszabadultak az indulatok! Annette Obrestad elöl hívott, amire John Tabatabai ráemelt. Annette válasza habozás nélkül all-in volt, és mindenki felhördült, amikor az angol fiú elfogadta a kihívást! A lapok az asztalra kerültek - Annette előtt kőr hetes és pikk hetes, Tabatabainál pikk ötös és káró hatos. Szett a két pár ellen! A turnre érkező treff kettes megpecsételte Tabatabai sorsát, így már a river a kőr dáma előtt biztos volt: Annette_15 a WSOPE Main Event bajnoka!" - így tudósított a minap a szaksajtó egy londoni kaszinóból. Laikusoknak valamivel közérthetőbben: egy, az internetes fórumokon Annette_15 nicken, azaz becenéven ismert, éppen tizenkilencedik születésnapja előtt álló norvég hölgy nyerte meg a minap a póker-világbajnokságot. Összesen 362 fős mezőnyben diadalmaskodott, egymillió fontot (360 millió Ft) kasszírozott, s felcsatolhatta a győztest megillető, gyémántokkal kirakott karkötőt is. Ő az első női bajnok, s egyben minden eddiginél fiatalabb. A magyar induló, Kuremszky Csaba a harmadik versenynapig bírta. A norvégok egyébként tudhatnak valamit: az álmos Sandnesből érkező, kirakatrendező képesítést szerzett Obrestad mellett honfitársa, a bergeni Oyvind Riisen is az élmezőnyben végzett. Pedig a skandináv országban kissé bajos az ördög bibliájával foglalatoskodni, a kaszinóban játszott póker például egyenesen tilos, bár - mint a fiatal bajnoknő egy interjúban elmondta - "meg lehet azért találni a helyeket, ha ismered a megfelelő embereket."

Annette világa az internet, az online póker, ahol először négy éve próbált szerencsét - innen nickjében a tizenötös szám, hiszen ennyi éves volt -, s tavaly ismerték el széles körben agresszívnak tartott, de célravezető játékát. - Úgy kezdődött, hogy anyámtól elkértem a hitelkártyáját, hogy pókerezhessem, de nem adta oda. Így nem veszthettem, hiszen nulla dollárról indultam. Nyomban nyertem kilencet. Ez az öszszeg azóta is bent van, nem vettem ki - mesélte, hozzátéve: szülei elnézték azért szenvedélyét, ő viszont nem engedné fiatalkorú gyerekének, hogy elmerüljön a játékban.

Hogy tényleg pókerarccal játszik-e, vagy sem, a kissé jellegtelen külső mindenesetre zseniális játékost rejt. Pozícióra játszva a legjobb, "vakon", azaz saját lapjai ismeretének hiányában is végigveri a mezőnyt, egyből visszaemel, ha úgy látja: megingott az ellenfél - állítják játékáról a hozzáértők.

Távlati tervek? Egyelőre marad a póker! Las Vegasba, a játék igazi hazájába viszont még két évig nem mehet, a kaszinóba sem engednék be. Nevada államban ugyanis 21 év a szerencsejátékoknál a törvényes korhatár.

Annette_15 \'vakon\' is végigveri a mezőnyt. Interneten indult, szenvedélye világsikert hozott
Annette_15 \'vakon\' is végigveri a mezőnyt. Interneten indult, szenvedélye világsikert hozott
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.