Sarkozy rövidre zárta az Orbánnal való találkozót

A tervezettnél jóval rövidebb időt, húsz-huszonöt perc helyett alig tíz percet töltött tegnap együtt Nicolas Sarkozy francia elnök és Orbán Viktor, a magyar ellenzék vezetője.


Lapunk megkérdezte Szijjártó Pétert, a Fidesz szóvivőjét, helytállóak-e információink, amelyek szerint azért ért gyorsan véget a két konzervatív vezető megbeszélése, mert a francia elnök Orbán néhány diplomáciailag szokatlan mondata után "rövidre zárta" a tárgyalást. A Fidesz szóvivője válaszként emlékeztetett arra, hogy a francia köztársasági elnöknek nem kötelező a protokoll szerint az ellenzék vezetőjével is találkozni, ha hivatalos látogatásra Magyarországra érkezik. Ugyanakkor Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy között hosszú múltra visszatekintő, jó kapcsolat van, s régóta együtt politizálnak az Európai Néppártban is. Tegnapi találkozójuk eredményes volt, amit az is bizonyít, hogy Nicolas Sarkozy meghívta Orbán Viktort az UMP őszi kongresszusára, és a Fidesz elnöke el is fogadta a meghívást. A szóvivő hozzátette, hogy a találkozó után Orbán Viktor tájékoztatta a sajtó képviselőit a megbeszélésen elhangzottakról.

Arra, hogy miért ért véget jóval hamarabb a megbeszélés a tervezettnél, Szijjártó Péter azt válaszolta: egy találkozó eredményességét soha nem az dönti el, hány percig tart.

Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor  MTI - Kovács Attila
Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor MTI - Kovács Attila
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.