Meghiúsult koncert

Nem tudta megtartani koncertjét a vasi megyeszékhely főterén a Savaria Szimfonikus Zenekar péntek este nyolc órakor, mert a pódium mögött motorbőgetéssel zajlott a Szombathely-rali rajtja.

Négyszáz szombathelyi zenekedvelő csalódottan vette tudomásul, amikor Bonecz Ervin zenekar-igazgató bejelentette: a koncert elmarad. Bonecz Ervin érdeklődésünkre elmondta: több hete készültek erre a koncertre, de a produkciót lehetetlen volt megtartani a hatalmas zaj miatt. Így fél héttől fél kilencig semmit nem tudtak tenni. Nemcsak erkölcsi veszteség érte a művészeket, hanem jelentős anyagi káruk is keletkezett. A programot július 6-án előadják - mondta az igazgató.

Gergely Ferenc, a rali egyik rendezője az incidenssel kapcsolatban azt mondta: a rajtra 18 és 21 óra között kaptak engedélyt. Ezt az állítást azonban tudósítónknak cáfolta Szele Györgyi, a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának vezetője, akitől megtudtuk: a ralisok közterület-használati engedélye 16-tól 18 óráig szólt. Részükre egyeztetési kötelezettséget is előírtak a zenekarral.

Gergely Ferenc úgy vélte: a koncertet meg lehetett volna tartani, ha a zenekar 30-45 perccel "elcsúsztatta" volna a kezdést.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.