Határátlépési pontok nyílnak a magyar-osztrák határon

A magyar-osztrák közös határszakaszon a Győri Határőr Igazgatóság illetékességi területén öt turisztikai célú határátlépési pont nyílik - tájékoztatott az igazgatóság sajtóreferense.

Ilauszkiné Pokornyi Katalin elmondta, hogy a határátlépők Sopron-Görbehalom és Szikra (Sieggraben), Sopron-Görbehalom és Asztalfő, Szikra (Herrentisch), továbbá Sopron-Brennbergbánya és Récény-Ilonaakna (Ritzing-Helenenschacht), Nagycenk és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz), valamint Sopronkövesd és Füles (Nikitsch) között nyílnak meg pénteken.

Ezeket a határátlépőket érvényes úti okmánnyal április 1-je és október 31. között reggel 6.00 órától este 10.00 óráig, november 1-je és március 31-e között reggel 7 órától este 7 óráig vehetik igénybe az Európai Unió, az európai gazdasági térség (EGT), továbbá Svájc állampolgárai.

Valamennyi határátlépőt gyalogosok és kerékpárosok használhatják, a nagycenkit és a sopronkövesdit még lóval is át lehet lépni. Az úti okmányok meglétét a határőrség ellenőrizheti. A határátlépési pontok közelében elhelyezett táblákon az utazók megtalálhatják a határátlépéssel kapcsolatos információkat - közölte a sajtóreferens.

További három átlépő a Szombathelyi Határőr Igazgatóság területén nyílik meg péntektől - tette hozzá Ilauszkiné Pokornyi Katalin. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.