Bombagyártás közben őrizetbe vették Tomcatet

Házilagos készítésű durranógránátok, füst- és gyújtóbombák előállítása közben, kedd este őrizetbe vették a BRFK nyomozói Tomcat-et. A rendőrség még vizsgálja, hogy a blogger valóban akart-e robbantani.

A botrányairól elhíresült blogger és két társa (egy fiatal férfi és egy nő) egy csepeli lakásban káliumnitrátból, kristálycukorból, alumínium- és vasoxid felhasználásával készítettek különböző durranó, villanó, és gyújtó hatású anyagokat.

A BRFK telefonbejelentés alapján indult a csepeli lakás átkutatására. Valaki meghallotta, hogy Tomcat a társaságában lévő férfival és nővel arról beszélget, hogy „még ma robbantani fognak”. Azonnal hívta a rendőrséget.

Csontok egy bőröndben

A nyomozók átkutatták a csepeli lakást, ahol 25 kiló káliumnitrátot, 20 kilogramm kristály-cukrot, többkilónyi vas- és alumíniumoxidot, valamint 2 méter gyújtózsinórt találtak. Tomcat és két társa éppen „főztek”, amikor a rendőrség megérkezett; a konyhában káliumnitrátból és cukorból éppen a robbanó elegy alapját állították elő, amikor a rendőrök lecsaptak rájuk.

A lakásban tartott házkutatás során egy utazóbőröndben csontokat is találtak, az orvos szakértő véleménye alapján a talált csontok emberi maradványok: lábszárcsontok és bordacsontok.

Füstbomba, gyújtóbomba, lőszerhüvelyek

Szakértők szerint a fövésben lévő elegy kihűtve és meggyújtva füstbombaként működne. Kénnel keverve erős hanghatással égett volna el, míg alumínium és vasoxid hozzáadásával magas hőfokon égő, nehezen oldható anyag keletkezett volna, ami például gyújtóbomba alapanyagául szolgálhat.

A lakásban találtak a nyomozók több nagyméretű mécsest, melyek többségéből már kiolvasztották a viaszt, hogy a helyébe cukrozott káliumnitrátot töltsenek, és gyújtózsinórt helyezzenek el. Lefoglaltak továbbá egy 155 milliméteres tüzérségi lőszerhüvelyt.

Tomcat-et és két társát közveszélyokozás gyanújával a rendőrség őrizetbe vette, miután a szakértők szerint az általuk készített elegy bármikor önrobbanással begyulladhatott volna. Azt, hogy Tomcat valóban akart-e robbantani, s ha igen, mikor és hol, még vizsgálja a rendőrség.

A tüntetõk egyikét, Polgár Tamást, rendõrök vezetik el, Szabadság tér, 2007. 04. 03.
A tüntetõk egyikét, Polgár Tamást, rendõrök vezetik el, Szabadság tér, 2007. 04. 03.
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.