Leváltották vagy kiváltották Havas Szófiát?

Munkaügyi nézeteltérésekre hivatkozik Kázmér Tibor, a Szent János Kórház főigazgatója Havas Szófia orvos igazgató elbocsátása kapcsán. A leváltott vezető azonban úgy látja, egyértelműen politikai döntés áldozata lett. Mint arról beszámoltunk: Havas Szófia kedden levélben kapott értesítést arról, hogy azonnali hatállyal eltávolították posztjáról, vagyis március 20-tól már nem ő a Szent János Kórház orvos igazgatója.

 

 

Többen is úgy kommentálták Havas Szófia leváltását, hogy számítani lehetett arra, ami történt, a két vezető konfliktusa nem maradt ugyanis titokban. Ugyanakkor a hirtelen vezetőcserét meglepőnek értékelik az egészségügyben dolgozó szakemberek, annál is inkább, mivel Havas Szófia több köztisztviselői posztot is betölt, egyebek mellett a Közép-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) elnöke, valamint a főváros egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke. Így tulajdonképpen beosztottként is "főnöke" volt a János Kórházat vezető Kázmér Tibornak, aki egyébként a Fidesz-kormány idején helyettes államtitkári posztot töltött be.

Havas Szófia, illetve a szocialista párt fővárosi frakciója egyértelműen politikai lépésként értékeli a kórházigazgató döntését, leginkább az időzítés miatt. Azzal érvelnek, hogy Havas Szófia évek óta önkormányzati képviselő is meg kórházvezető is, különös, hogy ez most tűnt fel Kázmér Tibor főigazgatónak, akiről úgy hírlik, nem ért egyet sem a reformmal, sem az azt támogató Havas Szófia elképzeléseivel. A főigazgató ellenben azt mondja: az orvos-igazgatót lekötötték egyéb teendői, ezért kell kevésbé elfoglalt szakemberrel kiváltani.

Havas Szófiát nagyon meglepte a döntés, főleg, hogy a főigazgató csak írásban közölte vele: - Tizenöt éve ismerjük egymást, én hívtam a Szent János Kórházba, és korábban is harcoltam érte, hogy főigazgató maradhasson az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben - mondja a vezető, aki bíróságon keres jogorvoslatot.

Szemben, a kép közepén a leváltott orvos igazgató
Szemben, a kép közepén a leváltott orvos igazgató
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.