Varnus Xavér egocentrum

Aki szereti a jégtáncot, az nézze orrvérzésig a TV 2-n a Sztárok a jégen-t, ahogyan a fellépő sztárocskák imádói is izguljanak és szavazzanak. Vagy az, aki nem érzi magát agyonverve Nacsa Olivér egyre kínosabb poénjaitól. Azoknak is ajánljuk, akik nem tartják felemásnak, hogy a negyedik zsűritag a második adásnál már nem is volt jelen, hisz van jobb dolga, mert ért a jégtánchoz.

Meg azoknak, akiket érdekel a Hujber Feri hátsójáról szóló diskurzus Liptai Claudia vezetésével, aki most úgy értékelte kedvenc feneke produkcióját, vagyis esését, hogy "hazajött az asszony, sok volt a szex, lássuk be".

Akinek nem jelent gondot e mucsai szint, hát élvezkedjen. De Varnus Xavér hódolói kétszer is gondolják meg, nézik-e az adást, mert csalódni fognak. Orgonistaként értékeljék a zenekritikusok, a mi tisztünk itt arra rámutatni: Varnus lement kutyába. Az még hagyján, hogy komolyzenészként a komolytalankodásban is élen akar járni, noha humora egy szál se. Azon sem lepődünk meg, hogy bár folyton összeakaszkodik Claudiával, a Havas Henrik mellett edződő riporternő úgy visszavág neki, hogy ezt csak maga Xavér nem veszi észre. Az igaz, hogy a "művésznő" a bugyuta szerepét ölti magára, de abban mégis igaza van, hogy Xavér marhaságokat mond. Például Karsai Zita kapcsán azt, hogy: "nálad a tánc annyira ösztönös, hogy tényleg nálad az értelem csak akkor mondja, hogy így lesz, amikor már az érzéseid azt mondták, hogy így kell lennie". Xavér azonban annyira elszállt saját magától, hogy még Tilla ellenvetése kapcsán is azzal érvelt: a sok millió (?!) tévénéző közül sokan ki tudják majd kódolni szavainak értelmét. Persze - ha van otthon Enigmájuk.

A Naplóban még azt nyilatkozta, ő aztán majd nyíltan megmondja az őszintét, nem lacafacázik. Ehhez képest Csollány Szilveszteréket úgy értékelte, hogy "mintha Barbie-mama és Barbie-papa a befagyott hattyúk taván táncolna". Amire már a közönség is felzúgott, bár azt hiszem, ők sem értették e mondat értelmét. Meg előszeretettel jön anekdotákkal, ókori mondásokkal. Egyiket már elsütötte a korábban az MTV-n futó műsorában, Az utókor ítéletében is. Most nem Vivaldi, hanem a szappanoperás Damu Roland kapcsán, miszerint a roppant hatalmú ember mindenkivel el tudja hitetni, hogy megizzadt az ágyban, noha a Napnál is világosabb, hogy bepisált. És szerinte a nagy művészek is ilyenek.

De ez esetben tényleg izzadtságszagot érzünk. Varnus zsűritagként privatizálná magának e show-t: hol bölcselkedik ("a szépséghez bátorság kell" - ajaj), hol Claudia ruháját fikázza, de még ha másnap bocsánatot is kért, Bíró Ica megsértése után ("inkább olyan az arcod, mintha küretre jöttél volna, nem pedig kűrre...") a TV 2 producereinek el kellett volna gondolkodniuk azon, Fekete Pákó nem felelt-e volna meg jobban e feladatra. Ő nem tetszeleg a világhírű zenész szerepében, s pénzért a nadrágját is letolja, hisz jön a mama otthonról, kell a zsozsó.

Tudjuk, a kiváló művészi teljesítményhez nem kell erényes embernek is lenni. De Xavér odáig iringált lefele, ahová senki sem a jégen táncolók közül. Avagy a Sztárok a jégen-ben honos nyelvezet szerint: már a seggén csúszkál. És mindene kilátszik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.