Antiszemita kiadvány - az EP pénzén

A zsidók erkölcstelenek, az elkülönülésen jár az eszük, és különben is tragikus közösséget képeznek, mivel nem ismerik el megváltójuknak Jézus Krisztust - állítja az európai adófizetők pénzén készült, az Európai Parlament logójával ékesített kiadványban Maciej Giertych. A Civilizációk harca Európában címet viselő brosúra strasbourgi bemutatója nyomán kitört a botrány.

- Megdöbbentett bennünket a könyv, amely az európai értékekkel ellentétes állításokat tartalmaz - nyilatkozta Martine Roure, a szocialisták szabadságjogi szóvivője. Serge Cwajgenbaum, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke úgy vélte: "megdöbbentő, hogy az EP képviselője a második világháború előtti fajelméletekre utal, amelyek üres előítéleteket és a legrondább zsidóellenes frázisokat visszhangozzák".

Az EP-képviselők február 26-ig választókerületi héten tartózkodnak, így egyhamar aligha lesz válasz rá, hogyan csurrant ilyesmire is pénz a sajtóban csak "húsosfazékként" jellemzett EP évi egymilliárd eurós (252 milliárd forintos) költségvetéséből.

A 71 éves Giertych korábban is különös nézeteivel vívta ki az érdeklődést. Volt, hogy az Oxfordban is tanult biológusprofesszor azt állította, a dinoszaurusz megélhette az emberi faj felbukkanását (ezt szerinte a Loch Ness-i szörny is bizonyítja), máskor egy amerikai ökölvívó fényképéről az jutott eszébe: köztünk élnek a Neander-völgyi ember leszármazottai.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.