Németországból hordták a szemetet Kiskunmajsára

Több száz tonna illegális importhulladékra bukkantak Kiskunmajsán és környékén. A rendőrség szakértők bevonásával keresi a felelősöket.

Névtelen bejelentés alapján ellenőriztek egy Németországból érkező kamiont a múlt héten Kiskunmajsán. Több mint húsz tonna préselt, bálás háztartási szemetet találtak rajta.

A kamion a rakományát a helyi orosz laktanya hangárjaiban rakodta volna le, ahol már jelentős mennyiségű hasonló eredetű hulladékot tároltak.

Az autót és rakományát lefoglalták, s a sofőr kihallgatása során kiderült, hogy Kiskunmajsa mellett egy tanyán szintén szokott szemetet lerakni. Jelenleg szakértők vizsgálják a hulladék ártalmasságát, továbbá nyomoznak az érintett ingatlanok bérlői után.

Bornemisza Eleonóra rendőr százados, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: hulladékgazdálkodás megsértésének bűntette miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen. Hozzátette: a kamionost azóta elengedték és a járművét is visszakapta, mivel a fuvarlevelei rendben voltak.
(forrás: NSZ)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.