Gyümölcskarnevál Nyíregyházán

Tizenkét kompozíciót láthatnak az érdeklődők a szeptember 9-ei, szombati gyümölcskarneválon Nyíregyházán - közölte a szervező, a helyi művelődési központ igazgatója szerdán az MTI-vel.

A kompozíciókat a jellegzetes szabolcsi gyümölcsökből és zöldségekből, így almából, körtéből, szilvából, szőlőből, dióból, illetve tökből, káposztából, karfiolból készítik a menetben különleges feldíszített járműveikkel felvonuló cégek, önkormányzatok és intézmények - mondta Szathmáryné Sipos Ildikó.

Kiemelte: a karneváli menetben húsz művészeti csoport tagjai is fellépnek, a hazai tánccsoportok mellett ukrán, román, lengyel, szlovák és horvát táncosok mutatják be produkcióikat.

A látványos karneváli menet szombaton 11.00 órakor indul a nyíregyházi stadiontól a Kossuth utcán, a Vay Ádám körúton, a Dózsa György és a Bocskai István úton át a város központjába, a Szabadság térre.

A közeli Hősök terén a több tízezer vendég ellátásáról az Ízek utcája gondoskodik majd, ahol megfőzik, megsütik a táj jellegzetes ételspecialitásait, például a káposztás rakott burgonyát, a töltött káposztát, a kemencés töltött malacot, a törtpaszulyt kolbászos hagymás zsírral, a juhászpörköltet, a krumpli lángost, a cinkét, a puliszkát, a sztrapacskát és a lapcsánkát is.

Készül egy óriás gyümölcstorta, valamint almás, körtés, szilvás és diós sütemények sora, illetve főznek 2006 adag káposztás-paszulylevest egy 3400 literes üstben, amellyel Guiness-rekordot szeretnének felállítani.

Zöldségszobrászat és koktélbemutató egészíti még ki a gasztronómiai programot.

A város polgármesteri hivatala előtt felállított színpadon a szórakoztatásról a V-Tech, az Afro Karibi Revü Show, Zoltán Erika, az Erica C. Tánccsoport, a Primavera Balettegyüttes, Koós János és Dékány Sarolta gondoskodik, esti zárásként pedig Omega-koncertet rendeznek a nyíregyházi gyümölcskarneválon.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.