Összekapaszk

"A játékosként aranylabdás kapitány eddigi munkája során új színt hozott a magyar labdarúgás életébe. A profi szellem, a nagyfokú munkabírás és a megalkuvás nélküli küzdelem olyan fogalmak, amelyek példát mutathatnak a játékosoknak, a szakmának és a labdarúgósport vezetőinek." (Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő közleménye)

"A magyar gazdaság növekszik. Növekszik, de lehetőségeihez, adottságaihoz, versenytársaihoz, és nem utolsósorban a mindenki által régóta várt gazdasági felzárkózáshoz képest nem eléggé gyorsan növekszik. Nem eléggé gyorsan növekszik, mert napjainkban a gazdasági szereplőket béklyók egész sora köti gúzsba."

(www.gazdasagikonzultacio.hu)

Kisorbánozhatnám. Kontra pannonpumáznék. Nák.

(Szívesebben pannonpumáznék, persze, ha mélyebbre hatolunk a jelentésrétegekben.)

Jönnek ezek a szavak most egymás után, csak úgy röpködnek, kezünk ügyében kell tartani a Chemotoxot.

Ki-e fog győzni? (Majdan.)

Elherdálják a kármentést. Orbán kapuzárás után felülvizsgálja a kincstár körüli nagy seprűket. Kövér László bajszának egyetlen rezdülésivel otthon tartja a baloldali szavazókat, akik a fészerben mozgási energiává próbálják alakítani a gyűlöletenergiát, és közben nyilván hőt sugároznak szét, amely a folyamatban energiaveszteségként jelentkezik, ennek kiküszöbölésére a baloldali szavazókat hőcserélő rendszerekkel kellene felszerelni, így tovább csökkenthető volna az ország szénhidrogén-felhasználása és az üvegházgáz-kibocsátás.

(Közben előkerült egy ember, aki vízlépcsőt akarna építtetni Csongrádnál. Konkrétan egy fideszes ember, de a hülyeség mindig pártsemleges, sőt konszenzusos, az illető állítja, hogy a helyi baloldaliak is támogatnák a tervet, és emlékezhetünk, hogy nemrég Kapolyi és Baráth eléggé baloldali politikusok voltak bátrak szorgalmazni a Felső-Tisza ukrajnai szakaszának belépcsőzését. Aki 2005-ben vízlépcsőt javasol a Tiszára, az nettó nem normális, de legalábbis semmit nem értett meg abból, ami az Alfölddel, az egész Tisza-vízgyűjtővel történt az utóbbi százötven évben. Ideje volna már kizavarni Vásárhelyit a nemzeti panteonból, nem még tervet nevezni el róla! Százötven év szívós munkájával, óriási erőfeszítésekkel sikerült tönkretenni Európa legfantasztikusabb vízi élőhelyeit. Tök fölöslegesen, egyébként, az egykor remélt gazdasági előnyökről azóta kiderült, hogy inkább hátrányok. Persze egy vízlépcsőépítés minden képviselő, környékbeli vállalkozó, vízügyi lobbista számára a korlátlan lehetőségek birodalma. Elsősorban nyilván azért, mert az ilyen vízügyi beruházásoknál irdatlan mennyiségű pénz eltüntethető. Ahol sok beton van, ott sokat lehet lopni. Ugye tudjuk, honnan ered a "panamázás" szakkifejezés? Bizony, egy vízügyi óriásberuházásból köznevesült.)

A magyar agyakat béklyók sora köti gúzsba. Gúzsok béklya köti sorba. Töpörödik, de nem eléggé. Hánykolódunk a gyűlöletkampány és a tudatos értékválasztás között.

És létezik mégis a konvergencia: Orbán V. szeretné, ha összekapaszkodnának a keresztény, nemzeti, polgári szellemű emberek és mindazok, akik csalódtak a kormányban, Gyurcsány F. viszont a baloldali emberekkel kapaszkodna össze egyetlen nagy gruppenerotik wirtschaftban.

Jetzt im Kino.

www.nol.hu/szerda

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.