Újra együtt az ős-Hungária

Fenyő Miklós szokásos nyár végi koncertje idén igazi csemegét ígér a rajongóknak: holnap este nyolckor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon egy koncert erejéig összeáll az ős-Hungária.

Fenyő Miklós a hatvanas évek vége óta része a magyar könnyűzenei életnek, ezalatt 27 albumot készített, és számtalan sláger fűződik a nevéhez. Fiatalon az Egyesült Államokban élt egy ideig, és hazatérve szerette volna megmutatni, mit is jelent a rock and roll a tengerentúlon. Miután megírta élete első dalát, a Csavard fel a szőnyeget! címűt, megalapította a Hungária zenekart, amellyel meg is nyerték az 1968-as Ki mit tud?-ot.

Ezek után sorra jelentek meg az albumok, amelyek közül jó néhányat két-háromszázezres példányszámban értékesítettek, de olyan is akadt (az 1981-es Hotel Menthol), amelyből hatszázezret vásároltak a rajongók. A nyolcvanas évek végén fiatalok menedzselését is vállalta (Szandi, Sztep együttes), és továbbra is írt saját szerzeményeket. A kilencvenes évek elején életműlemezzel ismerték el munkásságát, hiszen a szerzeményeit tartalmazó lemezekből ekkor már ötmillió példány kelt el. Nemcsak a Hotel Menthol című korongjuk ihletett egy musicalt, de Fenyő Miklós élete is: a Made in Hungária című darab fiatalkori élményei alapján íródott. A József Attila Színházban évek óta megy sikerrel.

Az elmúlt években évi két koncertje vált rendszeressé: karácsony tájékán Fenyőünnep címmel játszik, nyár végén pedig a Margit-szigetre várja a rajongókat. Idei nyárbúcsúztató estjén vendégként fellép majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, valamint az ős-Hungária tagjai.

Fenyõ Miklós
Fenyõ Miklós
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.