A magyar ATV-n nem uszít Robertson

A szélsőséges megnyilvánulásairól elhíresült amerikai jobboldali "tele-lelkipásztor" legújabb botrányt kavart megnyilatkozása nem hangzik el a Robertson műsorát rendszeresen sugárzó magyar ATV-n.

A 700-as klub című magazinműsort minden reggel a Magyar ATV sugározza. A európaiaknak készült változatban azonban nem lesz benne a Chávez venezuelai elnök likvidálására felszólító megnyilatkozás, így a magyar nézők kimaradnak Pat Robertson teleprédikátor legfrissebb botrányából - tudta meg a Népszabadság Online.

“Ha Chavez úgy hiszi, hogy meg akarjuk ölni, valóban meg is kellene tennünk. Sokkal olcsóbb lenne, mint háborút kezdeni. Nincs szükség még egy 200 milliárd dolláros háborúra, hogy megszabaduljunk egy erőszakos diktátortól." - mondta augusztus 22-i műsorában Pat Robertson, az iraki háborúra utalva. A 75 éves teleevangélista "szörnyű veszélynek" minősítette az Egyesült Államokra nézve a kőolajban gazdag dél-amerikai ország elnökét. Kijelentése hatalmas vihart kavart a politikai életben és a médiában egyaránt, így később közleményt adott ki, melyben elnézést kért az elhangzottakért.

“Elnézést kérek a kijelentésemért. Zavaromban beszéltem így, mivel számításba kell vennünk egy olyan embert, aki azt hiszi, hogy az Egyesült Államok meg akarja gyilkoltatni" - olvasható a prédikátor honlapján. A formális bocsánatkérés ugyan megjelent, de a folyatatásban tovább olvashatók a Chavez-ellenes megjegyzések.

A Magyar ATV a Robertson által alapított amerikai CBN televízió által készített 700-as klub című, amerikai közéleti magazint a reggeli műsorsávban, hétköznap 7 órától, hétvégén pedig 6 órától sugározza, éjfél körül pedig rendre megismétli.

Bohács Zoltán, a Hit Gyülekezetéhez kötődő Új Spirit Kft. résztulajdonában lévő ATV elnök-vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a Pat Robertson által vezetett, negyven perces műsor nem az eredeti adás, hanem a CBN televízió angliai központja által megvágott változat. Az ATV Rt. ezzel az európai központtal áll szerződésben, saját megállapodás szerint tőlük kapják az egyes részeket. Közölte, hogy a kérdéses adás nem lesz látható a csatornán, mert az európai közönségnek készült változatból azt kivágták. Szerinte a módosításra azért van szükség, mert a szerkesztők tekintettel vannak arra, hogy az európai nézőket nem érdeklik olyan amerikai, belpolitikai kérdések, amilyen például ez a megnyilatkozás is volt.

Arra a kérdésre, hogy milyen megfontolásból veszik át a műsort a csatorna számára, Bohács Zoltán elmondta: “Úgy gondoljuk, hogy ez a program a világot és a politikai életet más színben mutatja meg a nézőknek, így helye van a többi műsor között. Érkeztek és érkeznek visszajelzések arról, hogy a közönség érdeklődéssel fogadja a magazint, a kora reggeli műsorsáv ellenére napi 30-50 ezer ember kíváncsi Pat Robertsonra."

Pat Robertson
Pat Robertson
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.