Mediterrán saláta

Nem elég nyárra „formába” hozni magunkat, a karcsúságot meg is kell őrizni. Erre valók az ebédet vagy vacsorát kiváltó saláták. Egy kevés hússal, hallal, gyümölccsel a végtelenségig variálhatók.

Hozzávalók: 20 dkg zöldhüvelyű bab (lehet sárga is, csak az kevésbé mutatós), só, őrölt bors, 30 dkg apró (koktél-)paradicsom, 1 sárgarépa, 1 avokádó, fél-fél fej radicchio és fejessaláta (lényeg, hogy többféle színű legyen), citromlé vagy almaecet, 6 evőkanál olívaolaj

A babot megtisztítjuk, szálkáit lehúzzuk, majd a szálakat egészben hagyva lobogva forró, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a paradicsomot megmossuk, szárát lecsípjük. A répát megtisztítjuk és gyufaszálnyi hasábokra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, magját kiemeljük, húsát egycentis kockákra daraboljuk. A salátát leveleire bontva, megmossuk, lecsepegtetjük, és apróbb darabokra tépjük. Az öszszes előkészített zöldséget egy mély tálban óvatosan összekeverjük. A citromlével megöntözzük, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. Az olívaolajjal leöntve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 1233 kJ/295 kcal
Italajánlatunk: száraz fehérbor

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.