Kép és képtelenség

A Győzike és az előítéletek című írásban (február 5.) megszólaló György Péter esztéta "úgy véli, hogy a rossz ízlésű újgazdag és a 'csökkent értelmű medvebocs' szerepét magára öltő zenész valószínűleg nincs tisztában azzal, mire használja őt az RTL Klub".

György Péter, ha valakiről ír vagy nyilatkozik, általában csak rossz szó hagyja el a száját. És nem hiszem, hogy a roma közösségnek fel kéne szólalnia a műsor ellen. György Péter "esztéta" egész életében nem tett anynyit a romákért, mint Győzike, mióta megalapította a Romantic zenekart.

A Bookmaker kiadó adta ki Hamvas Atanáz "Győzike, az Istenkirály" című könyvét, amiben sok minden kiderül a zenészről. Ha György Péter olvasta volna ezt a könyvet, bizonyára máshogyan beszélne. A roma kulturális büszkeség messze áll György Pétertől, ezért nehezen ítélheti meg, hogy ki az, aki sárba tiporja. Győzike igenis sokat tett azért, hogy bebizonyítsa a romáknak és a nem romáknak, hogy tisztességes munkával sokra lehet vinni. Győzike igenis tisztában van azzal, hogy mit tervez vele az RTL Klub. Remélem, hogy a Népszabadság ezeket az "előítéleteket" csak nyilvánosságra hozta, és lehetőséget biztosít arra, hogy ezekre reagálhassak. Csak bízni tudok abban, hogy György Péter nem előítéletes, csak rosszul fogalmazta meg a gondolatait. Máskor tehetné esztéta lévén esztétikusabban is.

Kőszegi Dániel

a Bookmaker kiadó ügyvezető igazgatója

Tisztelt Uram!

Gáspár Győző munkásságát ízléstelennek, az RTL Klub részvételét "Győzike" termékké változtatásában undorítónak tartom. Az Önök könyvét nem ismerem. Attól tartok, mindaz, amit az "Istenkirály"-ról tudok, nekem épp elég az alapos véleményformálásra.

Megkülönböztetett tisztelettel

- Na, jól van, Margitka, egye fene, három percre bekapcsolhatja az otthonról hozott hõsugárzóját
- Na, jól van, Margitka, egye fene, három percre bekapcsolhatja az otthonról hozott hõsugárzóját
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.