Csokoládés-datolyás muffin

Hozzávalók (kb. 14 darabhoz): maréknyi datolya, 0,5 dl rum, 1 tábla étcsokoládé (vagy tortabevonó), 5 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 10 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, 1 csapott mokkáskanál, őrölt szegfűszeg, 1 dl tej
a forma kikenéséhez: vaj

Az apróra vágott datolyát a rumba áztatjuk. A csokoládét és a margarint mikróban kb. 1,5 perc alatt 600 wattal felolvasztjuk. Ezután egy tálban a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a szegfűszeget és a tejet beledolgozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Végül a rumos narancshéjat is belekeverjük. A muffinforma mélyedéseit vékonyan kivajazzuk, és a masszával mindegyiket háromnegyedig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy darab: 613 kJ/147 kcal
Italajánlat: édes fehérbor

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.