Dupla sajtsaláta fűszeres kenyérkockákkal és avokádóval

Hozzávalók: 3 szelet fehér kenyér, 1 kiskanál csemege pirospaprika, 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej saláta (bármilyen fajta lehet, akár két kicsi vegyesen is), 2 érett avokádó, 2 evőkanál citromlé, őrölt bors, 1 nagy kígyóuborka, 25 dkg feta sajt, 6-8 dkg reszelt parmezánsajt
az öntethez: 4 evőkanál olívaolaj, 2 kiskanál citromlé, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2-2 kiskanál Worcester-mártás és majonéz/p>

A kenyérszeleteket - miután héjukat levágtuk - kétcentis kockákra daraboljuk. A pirospaprika, a zúzott fokhagyma és az olívaolaj keverékében alaposan megforgatjuk. Egy nagy tepsiben szétterítjük, majd forró sütőben, többször megrázogatva 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.

A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk. A két avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd húsát a héjból kiemelve fölszeleteljük. A citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon, és egy kevés borssal behintve félrerakjuk. Az uborkát megmossuk, leszárogatjuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát fölszeleteljük vagy kockákra vágjuk. A fetát lecsöpögtetjük, a kenyérkockákhoz hasonlóan feldaraboljuk. Az így előkészített összes hozzávalót egy nagy tálban a reszelt parmezánnal összedolgozzuk. Az öntethez valókat simára keverjük. Csak tálaláskor öntjük a salátára, nehogy a kenyérkockákat eláztassa.

Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 2605 kJ/623 kcal
Italajánlatunk: száraz fehérbor/p>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.