Az egyedülálló férfiakat nehéz buszra szoktatni

A  tömegközlekedést népszerűsítéséért indított, 11 millió forintba kerülő program első eredményeiről számolt be be ma a BKV. A cég az autósok körében végzett felméréseket 2007 szeptemberétől idén februárig. A kiértékelések még tartanak, de néhány eredményt már beépítettek az idei paraméterkönyvbe - mondta sajtótájékoztatón Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese.


A legnehezebben az egyedülálló férfiak győzhetők meg, hogy változtassanak közlekedési szokásaikon, vagyis az autó helyett  válasszák a tömegközlekedést - ismertette a közvélemény-kutatás és az ahhoz kapcsolódó program eddigi eredményeit Tomay Kyra, a  felmérést végző cég munkatársa. A nők, a magasabb végzettségűek, a fiatalok fogékonyabbak a "környezettudatos" érvek befogadására, közülük többen használják a közösségi közlekedést - tette hozzá. Elmondta: a megkérdezettek leggyakrabban a P+R parkolókat és az utazással arányos vonaljegyeket hiányolták.

A programban részt vevők egyhatodát sikerült meggyőzni, hogy autó helyett a tömegközlekedést használja - mondta Tomay Kyra, megjegyezve, Budapesten ezer emberre 357 autó jut, ami igen magas szám.Mint közölte, a főváros négy külső kerületében választottak ki 2000 családot, közülük végül 354 vettek részt a programban. A BKV ingyenjegyeket adott a résztvevőknek. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.