Rendrakás a körúton

 250 társasházat és 800 üzletportált szabadítanak meg a falfirkáktól az év végéig a Szeretem Budapestet Mozgalom (SZBM) aktivistái és támogatói - jelentette be a civil szervezet, amely nagyszabású demonstrációt és kampányt szervez.


Az önkéntes városvédők és meghívottaik szeptember 19-én felvonulnak a Nagykörút, valamint a budai Körút több pontján, az Etele téren pedig felavatják a BKV által rendelkezésre bocsátott graffitis legál-falat (ahová legálisan lehet fújkálni). 19-e egyébként is fordulópont lesz: a mobilcégek e naptól közös platformon működő, MMS képinformációt is fogadni képes, ingyenes forró drótot indítanak, hogy a letisztított felületekre frissen felkerülő falfirkákról a lehető leggyorsabban a rendőrség és a kiépítés alatt álló falfirka-mentesítő gyorsszolgálat is tudomást szerezhessen. A BRFK Graffiti Ellenes Nyomozócsoportja, a nagykörúti kerületek polgárőrségei, az FKF Zrt., valamint az egyes kerületek közterület-felügyeletei és a City Guardian nevű csapat rendszeres járőrözéssel védi az elért eredményeket, elfogja a mentesített felületek rongálóit.

Mindeközben intenzív médiakampány kezdődik, mely felhívja a városlakók figyelmét a falfirka-jelenségre, a lehetséges megoldásokra. Az SZBM emellett hamarosan bemutatja a köztévében és a mozikban firka-ellenes klipjét.(B. T.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.