Pillepalack-vadászat a Gőtés-tónál

Különleges szemét-happeningre gyűlik össze szombaton Csillaghegy és Békásmegyer-Ófalu határában egy természetet kedvelő fiatal társaság, amely a védett Gőtés-tó környékének megtisztítását tűzte ki magának   feladatul.


Bertalan György, az akció szervezője elmondta: visszatérő gond a tóhoz vezető árokparton a szemetelés,  amelynek zavaró nyomaival időről-időre szembesülniük kell az arra  sétálóknak A civil kurázsi megnyilvánulásaként ezért most a barátaival összefogtak, és több mint húszan egy modell értékű kezdeményezéssel rukkoltak elő.

Az alapötletet az emberben rejlő atavisztikus ösztönök, az évezredekkel korábbról örökölt vadászati-gyűjtögetési szenvedély adta. A fiatal értelmiségiekből álló csapat azonban az ősemberrel ellentétben olyan zsákmányra vadászik, amelyet éppen hogy mások ejtették el: kiürült csipszes-zacskók, sörös dobozok, üdítős flakonok hevernek a természetvédelmi oltalom alatt álló Gőtés-tó  közvetlen szomszédságában - magyarázta az akció szervezője.

A terv szerint a lelkes baráti kör tagjai különválogatva gyűjtik össze színes nejlonzsákokba a szemetet, amelyet egy konténerbe rakva a III. kerületi hulladékudvarba szállítanak. A jókedvű "zölddzsembori" végén a megtisztult árokpart mellett piknikkel jutalmazzák magukat az akció résztvevői.

A szemét-happening hagyományteremtő szándékkal indul, remélhetően követik majd többen is a példát - hívta fel a figyelmet Bertalan György.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.