Nyolc hónapot már biztosan késik az M0-ás északi hídja

Nyolc hónapos késéssel, várhatóan 2008 augusztusára készül el az M0-ás körgyűrű északi, Újpestet Budakalásszal összekötő hídja - hangzott el a tegnapi bejáráson, amelyen Kóka János közlekedési miniszter és Demszky Gábor főpolgármester megtekintette az építkezést. Kóka arra emlékeztetett, hogy a hídépítés egyéves csúszással indult, a szomszédos településsel való viták és a tavaszi árvíz is hátráltatta a munkakezdést.

A híd néhány pillére Szigetmonostor külterületére esik, ezért a falunak is jóvá kell hagynia az építkezést. A helyi önkormányzat viszont bíróságon támadta meg az átkelő építési engedélyét, arra hivatkozva, hogy azt nem is lehetett volna kiadni, hiszen nincs településrendezési terv a területre. Szigetmonostor akkor adná áldását az építkezésre, ha annak kapcsolt beruházásaként épülne egy kis híd a település és Szentendre között. (Megtámadták a hídra kiadott építési engedélyt zöldszervezetek is, mert szerintük az átkelő veszélyezteti a szentendrei-szigeti vízbázisokat.) A bíróság egyelőre még egyik ügyben sem hozott ítéletet, a Szigetmonostor által kezdeményezett eljárásban augusztus végén születhet döntés.

Az Árpád hídnál kétszer hosszabb, több mint három kilométeres, kétszer kétsávos híd megépítése 62 milliárd forintba kerül. Az átkelő 47 méter széles lesz, a déli oldalon gyalogjárdát és kerékpárutat is kialakítanak.

Azt egyelőre senki nem tudja, mi legyen az új híd neve, erre mostantól bárki tehet javaslatot. A közlekedési tárca augusztus közepéig várja az ötleteket az M0-ás hídjának elnevezésére. Szavazni a www.m0híd.gov.hu oldalon lehet. (S. G.)

Jelentõs csúszással kezdõdött a beruházás
Jelentõs csúszással kezdõdött a beruházás
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.