Csapatjáték Kispesten

Ma is szívesen rúgja a bőrt Gajda Péter, a XIX. kerület újrázni készülő polgármestere. Akár öltönyben is, ha úgy hozza az élet; és hol másutt is, mint Kispesten, ahol gyermekkora óta él, s ahol igazán nagy futballistákkal, sportolókkal találkozhatott.

Aki egyszer is belekóstolt a pálya örömébe, sosem tud lemondani róla. Még ha a kamaszkori álmok nem is váltak valóra – mert azt ő is tudja, nem lehet mindenkiből válogatott.

Elegáns mozdulat – öltönyben
Elegáns mozdulat – öltönyben

Ha maga végül soha nem is lett tagja a nemzeti tizenegynek, közülük sokakkal személyesen összehozta a sors, életre szóló barátságok köttetetek. Leginkább Kovács Kálmán a Kispest Honvédból, Horváth Feri és Kriston Attila a Fradiból. És ez meghatározza a mai Kispest fejlődését is, hiszen a polgármesterségben is visszaköszön a kisgyermek- és a kamaszkor: 2006 óta egyre-másra épülnek a műfüves focipályák, újulnak meg a rég sportpályák. A parkok és a játszóterek modernizálása is gőzerővel zajlik. Gajda Péter a most záruló első ciklusa elején mások mellett ezeket vette bele programjába, felnőttek és kamaszok, kicsinyek és nagyszülők örömére. Jó látni, ahogy az átadás pillanatában „belakják” a játszóparkokat, a nap szinte bármely szakában. Ezért ahol lehet, világítást is kapnak a létesítmények.

Azért nemcsak a pálya széléről szemlélhette a nagyokat, hiszen 17 éves koráig maga is a Kispest Honvéd igazolt játékosa volt, egyszer még a serdülő C válogatottban is szerepelt. Azért a honvédos múltban van egy apró „csalás”: Gajda Péter ugyanis a BVSC-ben kezdett, onnan igazolták át Kispestre, a később többszörös válogatottá értett Jávor Istvánnal együtt. Kispesten kiemelt cél a sport, a helyiek igénye is nagy, ezért indították el 2006-ban a fentieket is magába foglaló zöldprogramot. Gajda Péter már fiatal focistaként megtanulta a csapatjáték lényegét, amely segít a problémakezelésben. A sportfejlesztésekkel ezt az élményt szeretnék átadni minden kispestinek: például a most megújult központi játszótéren bárki jól érezheti magát, 0-tól 99 éves korig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.