Zuschlagot csak most zárják ki az MSZP-ből

Zuschlag János nem méltó az MSZP támogatására, így a bírósági döntést követően automatikusan megkezdődik a pártból való kizárása - mondta a szocialista párt szóvivője szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója közölte: pártja "le fogja zárni az ilyen bűnszervezetek korszakát, le fogja zárni a Gyurcsány-korszakot".

Budai Bernadett úgy fogalmazott: az MSZP kiáll azok mellett, akiket igaztalanul vádolnak, de nem védi meg azokat, akikről bebizonyosodik, hogy hibáztak, és Zuschlag Jánosról bebizonyosodott, hogy hibázott. "Zuschlag János nem méltó az MSZP támogatására, mert amit tett, az ellentétes a joggal, a hétköznapi erkölccsel és a párt érdekével" - fogalmazott Budai Bernadett.

A szóvivő hangsúlyozta, az MSZP-nek nem volt az ügyben érintett pénzmozgásokhoz semmi köze, de még tudomásuk sem volt a szóban forgó ügyről, és ami történt, nem az párt nevében és érdekében történt.

A szocialista párt szóvivője emlékeztetett Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt korábban elmondott szavaira, miszerint hiba volt, hogy későn léptek fel a korrupció ellen, és "nem működött a párt immunrendszere", úgy vélik azonban, nem lehet egy egész közösséget megítélni annak egy-egy tagjáról, hiszen - mint Budai Bernadett fogalmazott - nincsenek korrupt közösségek, legfeljebb csak korrupt emberek.

A politikus szerint a Fidesz mégis kezdetektől politikát próbált csinálni az ügyből, politikai nyomást gyakorolt az ügyészségre, a bíróságra, az ügy minden érintettjére, de még a médiára is. Hozzátette: az MSZP reméli, hogy az elsőfokú ítéletben csak jogi szempontok tükröződnek, politikaiak nem. A Fidesz kezdettől fogva ürügynek tekintette a baloldali politikus perét, hogy kampányt indíthasson az MSZP és a baloldali emberek közössége ellen - mondta Budai Bernadett.

"A mai nappal vége a Zuschlag-ügy nevű pernek és a politikai lejárató kampánynak is", ami hatással volt a választási kampányra, de a szóvivő reményét fejezte ki, hogy a választásig hátralévő másfél hét kampányára már a nem lesz érdemi befolyással a Zuschlag-ügy.

Ha a a szó jogi értelmében nem is, de hétköznapi értelmében "Zuschlag János és társai bűnszervezetet működtettek, amelynek élén az egykori ifjúsági és sportminisztérium vezetői álltak a bűncselekmény által felölelt időszakban" - jelentette ki Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója az első fokú ítélet kapcsán.

Répássy közölte, pártja, ahogyan eddig is, a Zuschlag és társai ügyében is tiszteletben tartja a független bíróság ítéletét.Répássy Róbert kijelentette azt is, hogy a Fidesz "le fogja zárni az ilyen bűnszervezetek korszakát, le fogja zárni a Gyurcsány-korszakot".

Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerdán folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében részben társtettesként, részben felbujtóként, csalás bűntettében bűnsegédként, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése bűntettében, valamint bűnpártolás és magánokirat-hamisítás vétségében felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében bűnsegédként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.