Zuschlag János: nyolc és fél év börtön, vagyonelkobzás

Óriási érdeklődés mellett hirdették ki az első fokú ítéletet szerdán reggel Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselő és társai ügyében. Az ítélet indoklása jelenleg is zajlik. A bíróság a vádlottakat a bűnszervezet vádja alól felmentette, de folytatólagosan elkövetett csalásban bűnösnek találta.

Dr. Fodor Endre, a büntetőtanács elnöke Zuschlag Jánost, a per első rendű vádlottját bűnösnek találta folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalásban és ezért őt nyolc és fél év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra, valamint teljes vagyonelkobzásra ítélték. A volt szocialista képviselő nem szabadulhat kedvezménnyel az ítélet szerint.

Egykori titkárát, a másod rendű Lados Istvánt folytatólagosan elkövetett csalásért, magánokirat-hamisításért két év börtönre, két év közügyektől eltiltásra és teljes vagyonelkobzásra ítélték.

A harmad rendű Katus Ferencet - az MSZP Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésének egykori frakciótagját - folytatólagosan elkövetett csalásért öt és félév börtönre, hat év közügyektől eltiltásra, valamint teljes vagyonelkobzásra ítélték.

A negyed rendű Őri Andrást - volt zalaegerszegi Ifjú Szocialistát - aki nem jelent meg az ítélethirdetésen, folytatólagosan elkövetett csalásért, számviteli fegyelem megsértéséért négy év börtönbüntetésre, négy év közügyektől eltiltásra és teljes vagyonelkobzásra ítélték.

Az ötöd rendű Krausz Csabát, volt újbudai szocialista önkormányzati képviselőt folytatólagosan elkövetett csalásban találták bűnösnek, büntetése: három év börtön, három év közügyektől eltiltás és teljes vagyonelkobzás.

A hatod rendű Marsovszky Balázs - a Fiatal Baloldal volt fővárosi elnöke - folytatólagosan elkövetett csalásért kettő év négy hónap börtönbüntetést, három év közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást kapott.

A heted rendű Kullai Tamást - volt kecskeméti szocialista önkormányzati képviselőt - folytatólagosan elkövetett csalásban találták bűnösnek ezért őt három év négy hónap börtönbüntetésre, négy év közügyektől eltiltásra, valamint vagyonelkobzásra ítélték.

A nyolcad rendű Vámosi Zsolt János - az Együtt a Harmadik Évezredért Alapítvány kuratóriumi elnöke - csalásért, számviteli fegyelem megsértéséért egymillió forint pénzbüntetést kapott.

A kilenced rendű Prácser László - a Nemzeti Civil Alapprogram egyik kollégiumi tagja - folytatólagosan elkövetett csalásért egy év négy hónap börtönbüntetést és két év közügyektől eltiltást kapott.

A tized rendű dr. Szente Zsoltot, kiskunhalasi ügyvédet, bűnpártolásért, okirathamisításért és hamis tanúzásra felhívásért négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélték.

A tizenegyed rendű Győrfi Ludovicot - Zuschlag személyi trénerét, aki segítette Lados István bújtatását - bűnpártolásban találták bűnösnek és tíz hónap fogházbüntetésre ítélték három évre felfüggesztve.

A tizenketted rendű Kubatov Ivánt bűnpártolásban, magánokirat-hamisításban és csalásban találták bűnösnek ezért két év börtönre ítélték négy évre felfüggesztve.

A tizenharmad rendű Horváth Tibort - bizonyítékok elégetése miatt - bűnpártolásért tíz hónap börtönre ítélték három évre felfüggesztve.

A tizennegyed rendű Földes Gábor Miklós - hamis számlák kiállítása miatt - bűnpártolásért, magánokirathamisításért kettőszázezer forint pénzbüntetést kapott.

A tizenötöd rendű Kemecsei Árpádot - a szocialisták zugló szervezetének volt elnökségi tagját, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának volt elnökét - magánokirat-hamisítás és csalás büntette miatt háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélték.

A tizenhatod rendű vádlottat, dr. Szilágyi Gabriella Andrea fővárosi ügyvédet, - Kemecsei volt barátnőjét - felmentették a bűnpártolás vádja alól.

A börtönbüntetésre ítélt vádlottak kedvezményben nem részülhetnek. Az ítélet indoklása várhatóan négy órát vesz igénybe.

A Zuschlag-ügy lezárása első fokon: az ítélethirdetés Kecskeméten
Zuschlag
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.