Zuglói önkormányzat: a kerület nem akar szállodát építeni a BVSC területére

Nincs semmiféle építési terv a BVSC-Zugló egyesület átvett területére vonatkozóan, Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester továbbra sem szándékozik szállodát építtetni - közölte a zuglói önkormányzat.

A XIV. kerületi képviselő-testület március 14-én többséggel döntött arról, hogy a jövőre nézve is sportlétesítmény céljára veszi át a hatmilliárd forint értékű ingatlant - áll a közleményben.

Az önkormányzat az Index azon szerdai cikkére reagált, amelyben arról írtak, hogy a beépítési terv szerint az önkormányzat szándékai szerint hotel épülne a BVSC területére.

Az önkormányzat csütörtökön azt közölte: "a hírportál ismét tévesen informálta olvasóit, ugyanis a Zuglói Városfejlesztési Osztály által, a zuglói képviselő-testület sportbizottságának tagjai részére tájékoztatásul kiküldött nyilvános anyag egy egyszerű munkaközi vázlat, amely nem építési terv".

A közleményben azt írták, minden építési osztály, ha egy ingatlan önkormányzati tulajdonba kerül, több koncepciót dolgoz ki az esetleges hasznosításra. Ugyanakkor egy ilyen építési terv engedélyezéséhez képviselő-testületi döntés kell.

"Az ellenzék és az ellenzéki sajtó számára nehéz lehet tudomásul venni, hogy Zugló 2010 óta gyarapodik és ezzel az ingatlanátvétellel is óriási mértékben gazdagodott" - közölték, majd hozzátették: "Zuglónak és minden zuglói lakosnak érdeke, hogy az ingatlanon hosszútávon megtérülő, bevételt eredményező fejlesztés történjen".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.