Zuglói hangfelvétel: az ügyészség elutasította Papcsák feljelentését

Bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Budapesti Nyomozó Ügyészség a zuglói polgármester feljelentését, amelyet vesztegetés feljelentése elmulasztásának bűntette miatt tett.

A zuglói polgármester feljelentésének alapját az a hangfelvétel adta, amely szeptember 24-én került fel az internetre. Ezen sajtóhírek szerint egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy Istvánt (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület alpolgármesterét Papcsák Ferenc állítólagos korrupciós gyakorlatáról.

A felvétel alapján tett feljelentésében Papcsák Ferenc arra kérte a nyomozóhatóságot, hogy ha a "nyomozás során bizonyosságot nyer, hogy a hangfelvételen rögzített beszélgetés egyik szereplője Ferdinandy István, aki hivatalos személynek minősül", akkor a hatóság vizsgálja meg, az alpolgármester tett-e feljelentést vesztegetés miatt a törvény szerinti "mihelyt tehette" határidőn belül, mert ennek elmulasztása megalapozhatja büntetőjogi felelősségre vonását.

A most elutasított feljelentésen kívül a zuglói polgármester rágalmazás, becsületsértés és hamis vád alapos gyanúja miatt is tett feljelentést a zuglói hangfelvétel ügyében a kerületi rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

Ebben a feljelentésben Papcsák Ferenc azt írta, az ismeretlen által közzétett hangfelvételen "más személyekkel, a mellékelt leiraton Vállalkozó illetve Öccs megjelöléssel" szerepelt egyénnel "feltehetően" Ferdinandy István folytat beszélgetést. A beszélgetésben - mint Papcsák Ferenc fogalmazott - "a személyemet érintő, becsületemet súlyosan sértő kifejezések hangzanak el, többek között valótlanul bűncselekmény elkövetésével vádolnak".

A Fővárosi Főügyészség szóvivője ez utóbbi feljelentéssel kapcsolatban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztálya folytat nyomozást, amelynek november 26. a jelenlegi határideje.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.