Zugló lett az Együtt-PM fővárosa

A sors úgy hozta, hogy a zuglói polgármester szobájának falán portré őrzi majd az Együtt-PM autóbalesetben elhunyt alcsútdobozi polgármesterjelöltjének emlékét.
Karácsony Gergely, aki az Együtt-PM legnagyobb vasárnapi sikereként Zuglóban nyert, jelezte, hogy így fog tisztelegni Váradi András emléke előtt. A politikus éjjel negyed tizenkettőkor érkezett a pártszövetség eredményvárójába, ahol hatalmas taps és üdvrivalgás fogadta.
Karácsony (a jobbszélen) a győzelem után a G3 Rendezvényközpontban. Volt kurázsi
Karácsony (a jobbszélen) a győzelem után a G3 Rendezvényközpontban. Volt kurázsi
Szigetváry Zsolt / MTI

Mint mondta, rosszul indult nap, mert elvesztettek egy barátot, aki nem az értelmiségből érkezett, hanem a szó legnemesebb értelmében olyan kisember volt, akiben volt kurázsi. Karácsony amint megnyerte a zuglói választást, elhatározta: két portrét rak ki a dolgozószobája falára. Az egyik Bibó Istváné, a másik Váradi Andrásé. A juhász szimbóluma annak a kirekesztettségnek, amelyben nagyon sok zuglói is él. Mert Karácsony - állítása szerint - nem olyan polgármester akar lenni, aki térkövezésre fordítja a közpénzt, hanem olyan, aki azért tesz, hogy a Váradi Andráshoz hasonló emberek lakásában legyen vécé.

Az újdonsült polgármester hozzátette: örül, hogy az elképesztő durva kampány ellenére a zuglói embereket nem lehetett megvezetni. Bebizonyosodott – tette hozzá –, hogy demokratikus politizálással sikerülhet felvenni a harcot a hazugságkampánnyal szemben is. Mint mondta: tudja, mivel tartozik a választóinak, olyan várospolitikára törekszik, amely élhetőbb kerületet eredményez.

Az Együtt és PM társelnöke külön-külön is megköszönték a rájuk leadott szavazatokat. Szabó Tímea közölte: az ország összes pontján van képviselőjük. „Magyarország megmutatta, hogy a bal- és a jobboldalon is sokan akarnak változást" - mondta, hozzátéve: Karácsony Gergő visszavette a Fidesztől a városrészt, és meg fogja mutatni, hogy nem forognak össze-vissza, mint a szélkakas a baloldalon.

Szigetvári Viktor is üzent a baloldali pártoknak. Mint mondta, az Együtt levonja majd a tanulságokat az eredményekből, és a jövőben is a valódi politizálással kíván foglalkozni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.