Zombornak nem szóltak, hogy lemondatnák

„Vagyok, vagyok – reagált lapunknak az egészségügyért felelős államtitkár az Origo hírportálon megjelent hírre, miszerint „egyesek lemondatnák, de ő nem akar távozni.” Hozzátette: „Nem vagyok lemondós alkat, bár arról sem tudok, hogy bárki lemondásra szólított vagy kért volna.”

Az Origo szerint a kormány egyes tagjaiban megrendült a bizalom Zombor Gábor államtitkár iránt. Ez utóbbira az államtitkár megismételte: nem hallott erről, nem beszéltek vele ilyesmiről. Hozzátette: az egészségügy átalakítása zajlik, az ezzel kapcsolatos jogalkotás is menetrendszerűen halad.

A kórházak adósságának rendezésére a Miniszterelnökség költségvetésében rendelkezésre áll a 60 milliárd forint, tehát nincs akadálya a konszolidációnak – mondta. Ezt egyébként Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is bejelentette a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Lapunk kérdésére Zombor azt is elmondta, új kórház biztosan épül a fővárosban. Értelmezése szerint a polémia arról szól, hogy pontosan hová kerüljön majd az új intézmény. Az államtitkárság elkészítette azt a javaslatot, amelyben meghatározza az új intézmény szakmai struktúráját, és emellett 15 helyszínt is javasolt, köztük egyebek mellett a Lipótmezőt is, de azt a fővárosnak kell megmondania, hová épüljön fel. Ez egy jó vita, mert nem arról van szó, hogy legyen vagy ne, hanem csak arról, hogy hol, és ez öröm számunkra – tette hozzá. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.