Zoltai megszólalt: Nem vagyok áruló!

Lázár János miniszter újdonsült tanácsadója, Zoltai Gusztáv szerint nagy bajok vannak az agyával annak, aki azt képzeli, hogy a zsidóság ellenében fog dolgozni.

Terjednek olyan hírek, hogy Zoltai Gusztáv lemondott a Dohány utcai templomkörzet elnöki tisztségéről is. Az érintett ezt cáfolta. „Zaklatott időket élek át. Első felindulásomban egy magánbeszélgetésen valóban közöltem ilyesmit Frölich Róbert főrabbival, aki kérte, írásban is erősítsem meg lemondási szándékomat. Aludtam rá egyet, és végül arra jutottam, hogy semmi okát nem látom a távozásomnak. Ezért szóbeli közlésemet írásban visszavontam, és az ellenkezőjét erősítettem meg, azt, hogy a Dohány utcai körzet elnöke kívánok maradni.”

Zoltai Gusztáv szeptembertől Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadója. Megbízatása nagy felzúdulást keltett a zsidó közéletben és a szélesebb közvéleményben is.

„Hat hónap telt el azóta, hogy lemondtam a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) és a BZSH (Budapesti Zsidó Hitközség) ügyvezető igazgatói tisztségéről. A Mazsihisz részéről senki nem tartott igényt az évtizedek során felhalmozott tudásomra és tapasztalatomra. Lázár Jánost nem én kerestem meg, a Miniszterelnökség keresett meg engem” – mondta tanácsadói felkéréséről Zoltai Gusztáv.

Kérdésünkre, hogy kért-e gondolkodási időt, így válaszolt: „azonnal igent mondtam”. Az ajánlat arról szólt, hogy tanácsadóként működjön közre a kormány és a zsidóság közötti kapcsolatok rendezésében.

Zoltai Gusztáv is olvassa azokat a véleményeket, amelyek - egyebek mellett - árulónak minősítik. Kijelentette: „Nem vagyok áruló! Annak, aki azt képzeli rólam, hogy én a magyarországi zsidóság ellenében, és nem annak érdekében fogok dolgozni, egész komolyan mondom, nagy bajok vannak az agyával”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.