Zoltai Gusztáv mégsem perel, inkább megbocsát

Zsidó közéleti embereknek, rabbiknak, újságíróknak is kész megbocsátani Zoltai Gusztáv. Azoknak is, akik árulónak nevezték, amiért tanácsadói megbízást vállalt Lázár János miniszter mellett.

A minap, amikor még külföldön tartózkodott, Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója azt írta kérdésünkre, hogy jogi úton kíván reagálni a személyével kapcsolatos rágalmakra. Most, hogy hazatért, meggondolta magát. A kezdődő zsidó új évre tekintettel úgy döntött: hajlandó mindenkinek megbocsátani. Szerkesztőségünknek azzal a feltétellel küldte el állásfoglalását, hogy a teljes szöveget változtatás nélkül közöljük. Íme:

„Shana tova! (Boldog új évet!)

Az elmúlt időszakban, amíg nem voltam itthon, rengeteg olyan írás, vélemény jelent meg rólam a szélesebb közvélemény előtt, mely minden normális, hétköznapi embernél „kivágja a biztosítékot" és azt mondja, elég, ne tovább, ez már megbocsáthatatlan! Azonban úgy látszik, hogy én se normális, se hétköznapi nem vagyok. Csak egy hitét, vallását gyakorló jó zsidó.

Most, hogy rövidesen beköszönt a zsidó új esztendő, amikor a Nagyünnepek megkezdődnek, minden zsidó ember számvetést készít és elnézést kér, valamint megbocsát. Megbocsát azoknak, akik megbántották. Minden nemtelen támadónak megbocsátok, akik vádaskodtak és árulónak próbáltak beállítani.Most akkor: megbocsátok azoknak a zsidó közéleti embereknek, akik éveken át jártak a nyakamra, hogy az általuk fontosnak gondolt ügyek és emberek mellé álljak. (Ami fontos volt a magyar zsidóság szempontjából, azt megtettem.)

Megbocsátok azoknak a rabbiknak, akiknek karrierjében, karrierjük elindításában szerepet vállaltam.

Megbocsátok azoknak is, akiknek az érdekében mint a hazai zsidóság egyik vezetője a mindenkori kormányzatnál kilincseltem, mert meggyőztek arról, hogy ez a hazai zsidóság érdeke is. (Nagyon sokszor megbántam, hogy ezt tettem.)

Megbocsátok azoknak a zsidó embereknek, akik félinformációk okán engem árulónak tartanak.

Megbocsátok azoknak az újságíróknak, akik kapva kaptak az alkalmon, hogy végre belém rúghassanak.

A sok megbocsátás mellett egy valamit nem engedek. Nem engedem kidobni azt a negyedszázadot, amit a magyarországi zsidóság egyik képviselőjeként átéltem!

Rövidesen kezdődik az új, az 5775. év. Kívánom mindenkinek, hogy ez az év sikereket hozzon mindenkinek. Egy valamit kell csak tisztába tenni még. Az új év az új korszakot is jelent. Minden szempontból. És ezt értse mindenki, ahogy akarja.

Zoltai Gusztáv"

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.