Zajgyűlés az M0-ásnál

A Ferihegyi repülőtér és az M0-ás autóút zaja miatt tiltakoztak mintegy százan Rákoscsabán pénteken. A rendezvényen Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő alkotmánysértéssel vádolta meg a kormányt.

A Zajgyűlés címmel meghirdetett rendezvényt az M0-ás rákoscsabai leágazásánál tartották. A helyszínen megjelent az autóút és a repülőtér környékén fekvő több település vezetője, köztük Rákosmente, Üllő, Vecsés, Maglód, Nagytarcsa, Szada, Ecser és a XVI. kerület polgármestere.

Felszólalásaikban arról beszéltek, hogy kivitelezési problémák miatt a zaj tízezrek életét keseríti meg. Vécsey László, Szada polgármestere kijelentette: fel kell hívni az illetékesek figyelmét arra, hogy "az M0-ás északkeleti szektora és Ferihegy környezete nincs befejezve".

Amikor megépült az autópálya, a kormányzat "nagy valószínűséggel nem tartotta be az alkotmányt, nem volt tekintettel a polgárokra". A kormány feladata, hogy egy beruházás negatív hatásait kivédje - hangsúlyozta Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő.

A résztvevők egy petíciót fogadtak el, amelyben követelik a hathatós zajvédelmi intézkedések azonnali meghozatalát, véderdők telepítését az autóút mentén, a repülőtér forgalmának teljes tiltását éjfél és hajnali öt óra között. A petíciót eljuttatják az általános ombudsmannak, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának, a környezetvédelmi tárcának, a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak és a Budapest Airport Zrt.-nek.

A rendezvény alatt a részvevők többször hangos zajt csaptak tiltakozásul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.