galéria megtekintése

Csökkentett üzemmódra vált a VS

3 komment


Bednárik Imre

Jövő héttől csökkentett üzemmódra vált a Vs.hu, fenntartják ugyan a hírszolgáltatást, de nagyobb riportok már nem lesznek a portálon – értesült a Népszabadság. Az április 25-én felmondott tizenegy közéleti újságíró és a portál főszerkesztője most vasárnapig vállalta a munkát, jövő hétfőn már nem dolgoznak a cégnél.

Az újságírók így tiltakoztak amiatt, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai több mint félmilliárd forinttal támogatták a portál kiadóját, a New Wave Media csoportot, amely Szemerey Tamás üzletemberhez, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez köthető.

Információink szerint a kiadó egyelőre nem akar gyors döntést hozni, ahogy azt a napokban György Bence, az Origo–New Wave Média csoport tartalomért felelős igazgatója elmondta, a megmaradt szerkesztőségen is múlik a Vs.hu sorsa. Úgy tudjuk, a kiadó Makai Józsefet, az Origo egyik senior szerkesztőjét kérte fel a Vs.hu újrapozicionálását előkészítő munkacsoport vezetőjének.

Információink szerint

 
van olyan elképzelés, hogy a Vs.hu közéleti jellegét megszüntessék, s inkább a szolgáltatás irányába tolják el.

Az újrapozicionálás után lesz döntés arról is, hogy a Vs.hu-t az Origo újságíróival töltik-e fel vagy esetleg a két portált összevonják.

Az azonban biztos, hogy György Bence, az Origo főszerkesztője előző munkahelyéről, a Faktor.hu-tól több mint tíz embert visz át magához. Ők többségében azok az újságírók, szerkesztők, televíziós riporterek és operatőrök, akik a TV2-ből mentek a György által alapított portálhoz. György Bence azután hozta létre a Faktort, hogy 2015 februárjában távozott a TV2 hír- és programigazgatói posztjáról.

A Faktor.hu-t működtető Nouvelle Media Kft.-t a napokban eladták, a Ripost.hu bulvárportál két tulajdonosa, Ómolnár Miklós és Schatz Péter vásárolta meg.

Schatz lapunknak elmondta: hétfőn és kedden volt a hivatalos átadás-átvétel. A Faktor korábbi 30 tagú szerkesztőségének csaknem fele az Origóhoz távozik, a megmaradt 15 munkatárssal pedig egy önálló mini hírgyárat szeretnének fenntartani. Schatz Péter reményei szerint így is fenn tudják tartani a Faktor.hu korábbi napi 100 ezres látogatottságát, de lát lehetőséget a szinergiára a Faktor és a Ripost között is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.