Vona szerint csúnya vége lesz ennek

A Jobbik elnöke szerint a világban, Európában és Magyarországon zajló folyamatoknak "csúnya vége lesz", amely ellen a kormány nem tudja megvédeni az embereket, ezért hamarosan a Jobbiknak Horthy Miklóshoz hasonlóan minden településre be kell vonulnia és meg kell majd védenie az embereket - jelentette ki Vona Gábor szerdán este a Horthy Miklós budapesti bevonulásának évfordulóján tartott megemlékezésen.

Az ellenzéki pártelnök kiemelte: ha a magyar államadósságot és a magyar emberek saját adósságait összeadjuk, akkor Magyarország "nincs messze" Görögországtól. Vona Gábor emlékeztetett rá, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerdai tájékoztatása szerint újra 82 százalék a magyar államadósság, pedig a kormány az elmúlt másfél évben minden megszorító intézkedését az adósság csökkentésével indokolta.

Vona Gábor szerint Orbán Viktor egy "kiváló Ceausescu-tanítvány", hiszen a magyar miniszterelnök is az államadósság minden áron történő csökkentéséért dolgozik az emberek boldogulásának segítése helyett. A Jobbik elnöke leszögezte: az államadósság visszafizethetetlen és újra kell tárgyalni.

Az ellenzéki politikus bírálta a kormányt, amiért tönkreteszi az egészségügyet, falurombolást folytat, elkobozza az önkormányzatok vagyonát, az oktatásban pedig "Hoffmann Rózsa ugyanazt a liberális programot hajtja végre, mint amit Magyar Bálint akart," vagyis képmutató és hazug politikát folytat.  

Vona szónokol

Vona Gábor a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőit  "10 nyomorultnak" nevezte, akiknek "a börtönben kellene frakciót alapítaniuk, nem az Országgyűlésben".

Magyarország Horthy Miklós-által vezetett korszakát "gyönyörű korszaknak", Károlyi Mihályt pedig egy "olcsó, ócska történelmi szélhámosnak, a 20. századi Magyarország antikrisztusának" nevezte a néhány száz fős hallgatóság előtt.

A rendezvényen felszólalt Novák Előd a Jobbik alelnöke is, aki elmondta: követelik, hogy a Bartók Béla utat nevezzék át Horthy Miklós útra.

Az ellenzéki politikus bejelentette azt is, hogy december 2-án a budapesti amerikai nagykövetség előtt tartanak demonstrációt, amellyel "kiállnak az iráni emberekért" és "tiltakoznak az ellen, hogy Amerika a világ csendőreként újabb háborút tervez, ezúttal Irán ellen."

Staudt Gábor a Jobbik budapesti elnöke arról beszélt: a Jobbik modern radikalizmust épít, nem öncélút. A politikus a Jobbik sikerének nevezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés a Jobbik kezdeményezésére szerdán elfogadta azt a javaslatot, amely lekapcsolja a Kossuth Lajos téri Károlyi Mihály szobor díszkivilágítását.

Hozzátette: szerinte a köztársaságok Magyarország fogyó, hanyatló korszakai Magyarországnak, mert nem az számít, hogy mi az államforma, hanem, hogy kik vezetik az országot.

Staudt Gábor elmondta azt is: fel fogják emelni a hangjukat az "új országhódítók ellen". A korábban a Wallis cégcsoportnál dolgozó Fürjes Balázs kormánymegbízotti kinevezésével kapcsolatban a jobbikos politikus úgy fogalmazott: "az Orbán-kormány is a Wallis gordonkáján játszik."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.