Vona Gábor: Molotov-koktél volt a jelem az óvodában

Ha a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2010-ben bejut a Parlamentbe, 2014-ben megnyeri a választásokat – mondta Vona Gábor a szervezet elnöke pénteken este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen megtartott fórumán, ahol a Magyar Gárda egyenruhába bújt tagjai közül többen is megjelentek.

Vona szerint az emberek akkor látják majd meg a Jobbik igazi arcát, nem pedig azt, amit ma sugall a média nemzeti radikalizmusról. – Amennyiben valaki rajtuk keresztül szeretné megismerni ezt a fogalmat, akkor az a kép alakul ki benne, hogy Vona Gábor egy pszichopata, aki minden reggel habzó szájjal ébred. Ökölbe szorított kézzel született és Molotov-koktél volt a jele az óvodában – tudatta az elnök.

Eacute;rtékelése szerint a nemzeti radikalizmus olyan eszme, amely nem elégszik meg a tüneti kezeléssel, hanem a problémák gyökereit próbálja megtalálni és megoldani. Mint elmondta, Európában sok hasonló párt működik a parlamentekben, van ahol a kormány részeként. Példaként Szlovákiát említette. – Lehet és kell is haragudni a szlovák kormányra, de amit Fico, Slota és Meciar csinál, az előtt a szlovákok szemszögéből nézve le a kalappal – jelentette ki Vona.

Véleménye szerint a magyar, „idegen érdekeket kiszolgáló” szocialista kormányt gyorsan meneszteni kellene, de a jelenlegihez képest nem változik sokat a helyzet akkor sem, ha az „egy a tábor, egy a zászló” politikáját hirdető, egyre inkább „Amerikához dörgölődző” Fidesz kerül hatalomra, csak „az egész le lesz öntve egy kis nemzeti színű sziruppal”. A Jobbik elnöke beszélt arról is: a szervezet berkein belül már kész tényként kezelik, hogy listavezetőjük, Morvai Krisztina az európai parlamenti (EP) választásokon bejut az Európai Unió legfőbb döntéshozó szervébe. Tőle azt várják, hogy ténykedésével berobbanjon az EP langyos állóvizébe és tartsanak tőle mindazok, akik Magyarországot termőföld-, munka-, és profitszivattyúnak tekintik.

Morvai Krisztina elmondta, választási programjuk a „magyar érdekek képviselete az idegen érdekek helyett” alapelvre épül. Példaként említette, hogy a hazánkban működő multinacionális áruházláncok tudtára kell adni: vagy magyar áruval töltik fel árukészletük nyolcvan százalékát, vagy távozzanak az országból. Ígérete szerint európai parlamenti képviselőként lobbizni fog azért, hogy írjanak ki olyan pályázatokat, amelyek helyzetbe hozzák a kistelepüléseken élőket, a családi gazdaságokat.

A Jobbik listavezetője úgy vélte: az egyre terjedő bűnözéssel szemben is határozottabban kell fellépni. – Egy szűk réteg nyugodtan él biztonsági őrökkel őrzött lakóparkjaiban, míg a többi néhány millió embernek el kell tűrnie, hogy potenciális célpontja legyen a bűnelkövetőknek – közölte Morvai Krisztina. Véleménye szerint el kell jönnie annak az időnek, amikor mindenki számára egyértelmű lesz, hogy a bűnt büntetés követi.

Vona Gábor a Sándor-palota előtt
A gazdasági válságról nem folyik érdemi vita az országban, hanem csak a "felszínt kapargatják" a pártok - jelentette ki Vona Gábor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.