Vona az izraeli nyilvántartásról érdeklődik

Nyílt levelet intézett Ilan Morhoz, Izrael budapesti nagykövetéhez Vona Gábor, a Jobbik elnöke, arról érdeklődve, hogy Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát.

A levélben - amelyet pénteken juttatott el a Jobbik az MTI-hez - Vona Gábor emlékeztetett képviselőtársa, Gyöngyösi Márton nagy vihart kavart mondataira. "Azt, hogy az elhangzott szavak nem fedték a felszólalás igazi szándékát, mind a képviselő, mind a párt elismerte" - tette hozzá, kifejtve pártja eredeti javaslatát.

A Jobbik szerint - folytatta - az embereknek tudniuk kell, kikre adták a voksukat, ezért nyilvános például a képviselők vagyonnyilatkozata, iskolai végzettsége, nyelvtudása, felszólalásai. "A mi kérdésünk a következő: miért nem lehet Magyarországon nyilvános adat az, hogy egy vezető politikus (képviselő, kormánytag) rendelkezik-e más állampolgársággal is?" - írta a pártelnök, aki szerint ez bizonyos kérdésekben igenis jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot.

Vona Gábor ezzel kapcsolatban arra kérte Izrael budapesti nagykövetét, tájékoztassa őt arról, "Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát, és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.