Aki rasszista, keressen más pártot - ajánlja Vona Gábor

Örömmámorban úszó hadvezér helyett visszafogott stílusban nyilatkozó pártelnököt láthattak az újságírók a Parlament sajtótermében. A jobbikos Vona Gábort a tapolcai győzelem abban erősítette meg, hogy pártjának tovább kell haladnia a néppártosodás útján. A vadhajtásokat pedig majd nyesegetni fogja.
Pártja és az ország szempontjából is történelmi jelentőségű sikernek nevezte a jobbikos jelölt tapolcai győzelmét Vona Gábor. A Jobbik ezzel első egyéni mandátumát szerezte meg, és – mondta – leszámolt azzal a mítosszal, hogy a párt fölött létezik valamifajta „üvegplafon", amit nem képes áttörni. Eddig még az sem fordult elő – folytatta –, hogy egy olyan párt önállóan nyert volna egyéni választókerületben, amely nem volt részese a rendszerváltásnak.
Vona már kormányváltó erőnek tartja a pártját
Vona már kormányváltó erőnek tartja a pártját
Veres Viktor / Népszabadság

A Jobbik a kormányváltó erő – állapította meg Vona. Ez nem azt jelenti – jegyezte meg –, hogy száz százalékig biztos abban, a Jobbik győzne, ha holnap parlamenti választásokat tartanának. Állítja viszont, hogy eldőlt, ki lesz a Fidesz kihívója.

A tapolcai időközi választás előtt a Fidesz „ígéretcunamival" kampányolt. A pártelnök szerint jó lenne, ha a kormánypárt a jobbikos győzelem ellenére betartaná az ígéreteit.

Vona Gábor közölte, eltökélt, hogy a néppárti folyamatot végigviszi a pártban. Kérdésünkre egyelőre nem tudta megmondani, hogy a néppártosodásnak milyen megnyilvánulásai lesznek a közeljövőben, de az biztos, az irány ez. A Jobbik minden társadalmi réteget szeretne megszólítani, méghozzá higgadt, nyugodt és – tette hozzá a Fidesz kedvéért – polgári stílusban.

Több újságírói kérdés is foglalkozott a Jobbik rasszista, antiszemita megnyilvánulásaival. Vona Gábor arról beszélt, hogy a vadhajtásokat le fogja nyesni (Kulcsár Gergely, a Jobbik parlamenti képviselője például szerinte őszintén megbánta, hogy beleköpött a nyilasok áldozatainak emlékére állított Duna-parti cipőkbe). Pártja nem tesz vallási vagy származási alapon különbséget az emberek között, ilyen programpontja nem volt és nem is lesz. Akinek ilyen elvárása van, keressen magának másik pártot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.