Völner Pált nevezték ki menesztett Répássy Róbert helyére

A miniszterelnök javaslatára Völner Pált nevezte ki a köztársasági elnök az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb csütörtökön megjelent számában.
A közlönyben megjelent határozat szerint Völner Pál október 9-ei hatállyal tölti be az államtitkári posztot.

A közlönyben az is olvasható, hogy Répássy Róbertet, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát - szintén a miniszterelnök javaslatára - a köztársasági elnök felmentette tisztségéből október 8-ai hatállyal.

Trócsányi László igazságügyi miniszter a hónap elején Miskolcon, egy konferencia után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy meg volt elégedve Répássy Róbert szakmai munkájával és tisztességével, a miniszterelnök azonban új politikai feladatokat bízott a minisztériumra, és ehhez új szereplőre van szükség.

Répássy Róbert egy héttel később az M1-nek azt nyilatkozta, hogy a következő időszakban képviselői munkáját tekinti fő közéleti tevékenységének, de reméli, hogy dolgozhat majd igazságügyi, törvényalkotási területen, mert azt szereti csinálni. A magyar sajtóban elsőként a Népszabadság írt arról, hogy Répássy felmentése mögött az állhat, hogy nem voltelég lojális Orbán Viktorhoz, lojális Orbán Viktorhoz. Állítólag felhozták ellene, hogy Handó Tünde főbíró megválasztásakor nemmel voksolt a parlamentben, holott tudnia kellett, hogy Szájer József felesége Orbán baráti köréhez tartozik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.