Már meg is jelentek az ellenőrök a magánklinikán

Alig jelent meg cikkünk az abortusztabletta betiltását célzó kormányzati akaratról, az ÁNTSZ ellenőrei is megérkeztek a Rózskert Medical Centerbe, hogy megvizsgálják: meg vannak-e a szakmai feltételei a gyógyszeres terhesség megszakításnak. Magyarországon ez az egyetlen intézmény, amely gyógyszeres terhességmegszakítást végez.

Ma írtunk arról, hogy Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) már végigvette a lehetőségeket, miként lehetne a szert ma is alkalmazó Rózsakert Medical Centert rákényszeríteni, hogy e tevékenységét feladja.

A budapesti magánklinikán immár két éve használják a tablettát, több száz ilyen beavatkozáson vannak túl. A lapunk birtokába került GYEMSZI-feljegyzés szerint szakmai ellenőrzésre számíthat az intézmény, ez a RMC mai közleménye szerint már be is következett. A magánrendelő sajtóügynöksége által a Népszabadsághoz eljuttatott közlemény szerint a cég 2010 óta végez gyógyszeres úton is terhességmegszakítást, az eljárást több alkalommal a szakfelügyelet ellenőrizte, és eddig valamennyi vizsgálat azzal zárult: a törvényes előírásoknak megfelelően, hiánytalan orvosi dokumentációval történik a beavatkozás. 

A Rózsakert Medical Center közleményében azt is jelzi, hogy nem szeretne továbbra sem részt venni abban a vitában, amely arról szól, legyen-e a továbbiakban Magyarországon gyógyszeres terhességmegszakítás, vagy sem. „Számunkra kizárólag az fontos, hogy pácienseinket az orvostudomány legújabb fejlesztéseinek megfelelően lássuk el, lehetőséget kínáljunk biztonságos eljárások közötti választásra, mindezt a mindenkori jogszabályoknak és a szakmai előírásoknak maximálisan megfelelve.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.