Vizsgálatot indít a Class FM ellen a Médiatanács

A Médiatanács vizsgálatot indít a Class FM ellen, mert szeptember elején a Morning Show című reggeli műsorban a műsorvezetők a balatoni gólyatáborban megerőszakolt diáklányon gúnyolódtak.
A Médiatanács pénteki közleménye szerint a hatóság azért indított eljárást, mert "a műsorban az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt nemi erőszakról szóló hírt kommentáltak sajátos módon, nagy felzúdulást keltve, és számos hallgatói panaszt generálva". Az NMHH Médiatanácsa a hatósági eljárás megindítását követően vizsgálja, hogy történt-e jogsértés az érintett Morning Show szeptember 1-jei műsorban. Az eljárás lezárására a médiatörvény 40 napot szab meg, amely indokolt esetben további 30 nappal meghosszabbítható.

A rádió vezetése a műsor elhangzása után három nappal kért bocsánatot, miután több nőjogi szervezet tiltakozását fejezte ki, a műsort bepanaszolták a médiahatóságnál és tüntetést is hirdettek a Class FM székházához. Addig a Morning Show műsorvezetői "rosszindulatú firkászoknak" minősítették a diáklányon gúnyolódást elítélő újságírókat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.