Vitája van a tényekkel a pécsi cégnek

Helyreigazítást kért a pécsi Erdőért 2006 Kft., mert a cég szakmai igazgatója, Matáncsi János szerint a lapunkban április 20-án megjelent cikk tartalma hamis. Arról írtunk, hogy az Erdőért 2013-ban a beremendi önkormányzatnak a piaci ár négyszereséért, 7 millió forintért eladott egy házilag gányolt betonkockagyártó gépet, ami sohasem működött.

A község 2012-ben is üzletelt a kft.-vel, akkor egy geotermikus energiára épülő projekt pályázatát készítették el 38 millióért. Ám Beremend a pályamunkát nem nyújtotta be, mivel az akkori polgármester úgy tudta, nincs esély nyerni. A község új vezetése szeretne pályázni, a terveket viszont nem találják, ami gyanús. Attól még inkább az, hogy hiába kértek az Erdőérttől másolatot, a cégnek küldött levél bontatlanul visszajött.

Matáncsi János a helyesbítést kérő levelében azt állítja, hogy cége jó gépet adott át Beremendnek, s a geotermikus pályázat is rendben volt. Arra viszont nem hajlandó, hogy az ezt bizonyító dokumentumokat megmutassa, és a kérdéseinkre válaszoljon.

A cikkben arról is írtunk, hogy az Erdőért Kft. honlapján lévő referenciák valótlanok. A helyreigazítási kérelem ezt is cáfolni próbálja, ám a tények írásunkat erősítik. A honlapon az olvasható, hogy a referenciákban szereplő munkák a kft. közreműködésével már megvalósultak, vagy 2014-ben elkezdődött a kivitelezésük. A honlap szerint Csurgón, Siklóson, Csomádon geotermikus beruházás zajlik, a valóság viszont az, hogy az önkormányzatok csak tárgyaltak a kft.-vel a pályázatról, de nem rendeltek tőlük munkát.

Saját bevallása szerint energetikai racionalizálásban is „jól teljesít” a kft., Marcalinak például három projektet is készítettek, ám a Somogy megyei város vezetői nem is hallottak a vállalatról. Az sem igaz, hogy ivóvízjavító és szennyvízelvezető programok kezdődhettek a kft. pályázat írása okán Beremenden, Kémesen, Drávacsepelyen, Nagyharsányban, Székelyszabaron, Véménden és Nagymányokon. A valóság az, hogy egyik pályázat sem volt eredményes, többnyire a kiírás követelményeinek eleve nem felelt meg a pályamunka. Nagymányok ezért ötmilliót vissza is követel a kft.-től.

Mivel a valótlan referencia egyfajta hamis reklám, a cég magatartására felhívtuk a Gazdasági Versenyhivatal figyelmét, s ők vizsgálatot ígértek az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.