Viszonzásra lelt Kocsis Máté trollkodása

Józsefváros fideszes polgármestere nemzeti zászlóval vágott vissza a melegjogi aktivistáknak, akik cserébe széttrollkodták Faceboook-oldalát.

Nemzeti trikolórra festette át profilképét a Facebookon Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, ezzel tiltakozva az azonos neműek házassága ellen. Legalábbis nehéz más indítékot felfedezni az egyébként általa nem indokolt aktus mögött, miután a közösségi hálózatot a napokban elárasztották a szivárványos profilképek.

A Facebook azt követően borult szivárványba, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság valamennyi államban legalizálta az azonos neműek házasságát. A nemzetközi szolidaritási akcióban bárki kiszínezheti a profilképét, a vírus Magyarországot is elérte. Erre próbálhatott a maga stílusában reagálni – vagy inkább provokálni – a homofób politikus, amivel viszont sikerült felbőszítenie a melegjogi aktivistákat.

Kocsis profiloldalát elárasztották a kommentelők, számos szexuális ajánlatot tettek neki, egy másik kommentelő pedig azt ajánlotta "kis hunci muncinak", hogy inkább ne merészkedjen ki éjjel a villácskájából.

Kocsis rajongótábora is aktivizálta magát, egyikük gratulált a jó ötlethez, "karakán profilkép a sok szivárványos között".  Sok hozzászóló a középutas megoldást javasolta, mármint azt, hogy a kettő a – a melegjogokért való kiállás és a magyarság "felvállalása" – nem zárja ki egymást.

Többen viszont provokációnak tartják dr. Kocsis magyarkodását: "Minden színnek örülünk! Bár alapvetően úgy tűnik, mintha ez provokáció akarna lenni, és ez esetben a haza szimbólumának használata, és maga a provokáció is erkölcstelen lenne. De bízok benne, hogy a 3 színnel a saját sokszínűségét fejezi ki, és együtt ünnepli a világgal a házasság és a szeretet győzelmét! Szép napot!" - írta az egyik hozzászóló.

A nap főtrollja elismerést viszont mégsem Kocsis érdemli, mert egy kommentelő ellopta előle a show-t: "Igen tisztelt dr. Kocsis Máté! Én mindig tudtam, hogy Ön egy igazi heteroszexuális, igazi magyar, igazi fideszes, igazi jobboldali keresztény! Továbbá nagyon érzékeny és finom ember. Gratulálok! 17 millió magyar büszke Önre" - írta, ami hagyján, de rengetegen komolyan vették a hozzászólását.

A trollverseny persze még nyitott, amibe természetesen a Magyar Kétfarkú Párt elnöke is beszállt, gyorselemzését inkább nem idéznénk, de itt olvasható.

DK: Aki meleg, nem magyar?
Kocsis Máté ma ismét olyan alpári és elfogadhatatlan dolgot tett, ami tökéletesen bizonyítja az alkalmatlanságát bármilyen vezetői tisztségre. Józsefváros polgármestere ma nemzeti színűre cserélte profilképét kifigurázva ezzel a "szivárványos" mozgalmat, folytatva gyűlöletkeltő és kirekesztő viselkedését, pontosan illeszkedve pártja politikájához – olvasható a Demokratikus Koalíció elnökségének vasárnapi közleményében.
"Kocsis provokációja azt jelenti talán, hogy aki igazán magyar az nem lehet meleg, esetleg, hogy a melegek nem lehetnek igazán magyarok?"
A DK fölhívja Kocsis figyelmét, hogy politikusként azért kapja a fizetését, hogy minket, magyar embereket képviseljen, akik barnák vagyunk, vagy szőkék, alacsonyak vagyunk, vagy magasak, van közöttünk heteroszexuális, vagy homoszexuális. Így a sokszínűségünkben vagyunk egyformák: magyarok vagyunk, emberek vagyunk. A DK, ahogy eddig, ezután is teljes mellszélességgel ki fog állni az emberi jogok tisztelete mellett. Ez a helyes, ez a dolgunk – áll a közleményben.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.