Hamisítatlan Fidesz: a szülők a hibásak az iskolabotrányban

„Sajnáljuk, hogy a szülői képviselet az iskolában nem a nyugodt munka feltételeinek biztosításában látja a feladatát, hanem a feszültség folyamatos fenntartásában. A sajtót hamis tényállításokkal és rágalmakkal tévesztik meg” – egyebek mellett ez áll abban a levélben, amelyet a jobboldali vezetésű Budafok-Tétény Fidesz–KDNP képviselőcsoportja fogalmazott a Budai Nagy Antal Gimnázium szülői választmányának.

A frakció ezzel a nyílt levéllel válaszolt a szülők több fórumon is megfogalmazott kritikáira. Mint arról korábban lapunk többször írt, a konfliktusok sorát az indította el, hogy a szülők és a tantestület jó részének ellenkezése ellenére a korábbi, közkedvelt, elismert igazgató helyére „erőből” új vezetőt neveztek ki a nyáron. A helyzetről mindennél többet elárul, hogy a tanévnyitóra a tanárok zöme tiltakozásul fekete ruhában érkezett.

Tovább borzolta a kedélyeket, hogy a tantestület kétharmados arányban „szakmai elégtelenség” miatt elutasította az új igazgató éves munkatervét. „A gimnázium a teljes működésképtelenség felé halad” – összegeztek a testületnek nemrég írt levelükben a szülők, megemlítve, hogy a kerületi polgármester Karsay Ferenc (Fidesz–KDNP) egy nemrég tartott fórumon fenyegetésnek hangzó kijelentéseket tett.

Így tiltakoztak az új iskolavezető ellen
Így tiltakoztak az új iskolavezető ellen
Földi Imre / Népszabadság

A frakció a válaszlevelében – amelyben tételesen reagált a szülők kifogásaira – azt írta: az intézményvezető munkájának megítélésében az önkormányzat nem illetékes. Az elutasított munkatervről ugyanakkor van véleménye a képviselőknek. Szerintük meglepő volt a döntés, mert „a tavalyi és az idei munkaterv között a dátumok, az osztálylétszámok és némi összekötő szöveg kivételével nincs érdemi különbség.”

Ráadásul – írták – tudomásuk szerint az elutasítást nem indokolták meg. A polgármester kijelentéseiről a frakció úgy vélekedett: a szülők elutasították a tárgyalásokat a kerületvezetővel, akinek „jogos aggodalmát” tekintik fenyegetésnek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.