Tovább vizsgálják, lehetett-e ingyen tankolni a fejeseknek

– A Nyíregyházi Járási Ügyészség felülvizsgálta a nyomozati iratokat, és azt állapította meg, hogy a tényállás tisztázása érdekében további nyomozati cselekményeket kell elvégezni. Erre tekintettel az ügyészség a további nyomozás lefolytatása érdekében az iratokat június 29-én visszaküldte a rendőrségnek, s intézkedett a nyomozás határidejének meghosszabbításáról – nyilatkozta lapunk érdeklődésére Szilágyi László ügyész, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője azzal a nagykállói botránnyal kapcsolatban, amelynek szinte már az összes szereplője följelentette vagy beperelte egymást.

Az ügy előzménye: az N1 televíziónak nyilatkozott Balogh József volt független önkormányzati képviselő, aki azt állította, hogy a város egyik cégének a kontójára Juhász Zoltán fideszes – korábban MDF-es – polgármester tudtával a bennfentesek ingyen tankolhattak az egyik helyi benzinkúton, s cserébe zsebbe fizettek a városvezetésnek. Állítása szerint az ügylet mintegy tíz éven át folyt. A televíziónak nyilatkozó volt képviselő elismerte, hogy ő maga is részese volt az állítólagos benzinmutyinak, így pár hónappal ezelőtt nemcsak a polgármestert, de saját magát is följelentette a rendőrségen.

A főügyészség tájékoztatása szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt folytatott nyomozást, amelynek során hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Szilágyi László hozzátette: a nyomozás befejezését követően a rendőrség az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek, a vádhatóság ezután döntött úgy, hogy az ügyet további nyomozásra visszaadja a rendőrségnek.

Arra a kérdésünkre, hogy a gyanúsítottak között vannak-e volt, vagy aktív politikusok, a szóvivő azt válaszolta: az ügyben gyanúsítottként kihallgatott személyek foglalkozásáról vagy egyéb személyes adatairól nem adhat felvilágosítást. Juhász Zoltán polgármester lapunk megkeresésére nem nyilatkozott, de még ezt is a titkárnőjével üzente meg. Ugyanakkor a Kelet-Magyarország című megyei lapnak azt mondta, hogy koholt vádakról van szó, ezért ő maga már feljelentést tett becsületsértés miatt, s a képviselő-testület is jogi útra tereli az ügyet hamis vád, jó hírnév sérelme, és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás okán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.