Visszasírják a településőrségeket

Közös beadványt ír a belügyminiszternek a sátoraljaújhelyi kistérség 18 települése, azt kérve, hogy állítsák vissza a településőrségeket - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.

Jelentősen romlott a közbiztonság a térségben - mondta a sátoraljaújhelyi kistérség legutóbbi ülését követően a napilapnak Sándor Endre, Kovácsvágás polgármestere, hozzátéve: a közelmúltban a településén történt gyilkosság miatt jutott arra a döntésre, hogy a kistérségi ülésen előterjeszti a javaslatát. Úgy fogalmazott: sajnos nem valósult meg az az ígéret, hogy minden településre jusson egy rendőr. A kistérségben például 18 településre összesen 6 rendőr jut, ami nagyon kevés.

Az előterjesztést a jelenlévők egyöntetűen támogatták, és úgy döntöttek, hogy levelet írnak Pintér Sándor belügyminiszternek, kérve: a lakosság biztonságáért teremtsen elő a minisztérium valamilyen forrást a településőrségek visszaállítására.

Szamosvölgyi Péter, a Sátoraljaújhelyi Kistérség elnöke szerint a kistelepüléseken visszatartó ereje van annak, ha az idegenek vagy "a rosszban sántikálók" látják, hogy a helyiek felügyelik a falu biztonságát - olvasható az Észak-Magyarországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.